BLOGI Serbia tegi Eestiga 3:0 ehk kõik jääbki ootuspäraselt Belgia mängu peale

Karl Juhkami
, reporter
Copy

Eesti meeste võrkpallikoondis jäi EMi neljandas mängus 0:3 (16:25, 23:25, 22:25) alla Serbiale, mis tähendab, et meie edasipääs jääb sõltuma homsest Belgia matšist. Tänase kohtumise käekäiguga saab põhjalikumalt tutvuda allolevas blogiaknas.

Mängu alguses ei sujunud meie poolelt asjad üldse. Serbia ehitas endale kärmelt 10:5 ja 14:7 algedu ning teenis 22 minutiga kindla 25:16 geimivõidu.

Teises geimis leidsid sinilõvid aga enda hambad üles ning asusid serblasi purema. Märt Tammearu õnnestumiste toel püsiti punkt-punktis kuni seisuni 23:23, misjärel tugevam aga jõuga ikkagi oma võttis.

Kolmandas geimis sai Serbia kärmelt 7:3 ette, kuid Eesti ei jätnud jonni. Ka 15:10 kaotusseisus jätkati punnimist ning vahetusest sekkunud Oliver Venno rünnakute ja servide toel õnnestuski 20:22 ja seejärel veel ka 22:23 peale tulla. Ent lõpp oli taas sama: mängumeeste punktid võtsid serblased jõuga endale ning 25:22 geimiga tuli ka 3:0 mänguvõit.

See tähendab aga, et Eesti koondise edasine saatus EMil selgub homme väljakul Belgia vastu. Kui me tolle matši võidame, sõidame me play-off'i, kui mitte, siis ilmselt koju (sõltuvalt Belgia viimasest mängust Šveitsiga)...

Enne mängu:

Kui Eestil on senisest turniirist all 3:2 võit Šveitsi üle ja 0:3 kaotused Itaaliale ja Saksamaale, siis Serbial on kolme mängu järel tabelis kaks võitu (3:0 Šveitsi ja 3:1 Belgia üle) ja üks kaotus (0:3 Itaaliale).

Kuigi Serbia saab kõnealusele kohtumisele tulla puhkepäeva pealt ning Eestil on all 2 tundi ja 12 minutit kestnud lahing Šveitsiga, loodavad sinilõvid siiski nimekat vastast üllatada. 

«Võit on võit, mis seal ikka nukrutseda. Sellises raskes alagrupis on see oluline ja nüüd on kõik enda teha viimased kaks mängu: miks mitte ka Serbia vastu hammustada,» sõnas nurgaründaja Märt Tammearu pärast eileõhtust trillerit.

Peatreener Alar Rikberg lisas omalt poolt: «Loodan, et nüüd [selle Šveitsi võiduga] sai punni pealt ja kui edaspidi antakse võidu võimalus, siis võtame selle vastu.»

Eesti ja Serbia on ajaloos varem kohtunud kolm korda ning kuigi kõik matšid on kaldunud vastastele, on kaks neist olnud väga meeldejäävad. Nii 2015. kui ka 2017. aasta EM-lahingud läksid nugadele ning serblased teenisid mõlemal juhul 3:2 võidu.

Standings provided by Sofascore

Eesti koondis

Sidemängijad: Renet Vanker, Markkus Keel

Diagonaalründajad: Oliver Venno, Renee Teppan

Nurgaründajad: Robert Täht, Martti Juhkami, Märt Tammearu, Karli Allik

Temporündajad: Andri Aganits, Timo Tammemaa, Henri Treial, Marx Aru

Liberod: Silver Maar, Johan Vahter

Serbia koondis

Sidemängijad: Aleksa Batak, Vuk Todorovic

Diagonaalründajad: Aleksandar Atanasijevic, Drazen Luburic

Nurgaründajad: Uros Kovacevic, Marko Ivovic, Miran Kujundzic, Pavle Peric

Temporündajad: Marko Podrascanin, Petar Krsmanovic, Nemanja Masulovic, Aleksandar Nedeljkovic

Liberod: Milorad Kapur, Milos Krsteski

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles