Kui kallis on kümnevõistlus ja palju sellega teenida võib?

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Üks teivas maksab minimaalselt 800 eurot. Kümnevõistlejal Kristjan Rosenbergil on neid kaheksa, aga võiks olla nii mõnigi rohkem.
Üks teivas maksab minimaalselt 800 eurot. Kümnevõistlejal Kristjan Rosenbergil on neid kaheksa, aga võiks olla nii mõnigi rohkem. Foto: Tairo Lutter

Budapesti maailmameistrivõistlustel Grenadale ainsa medali toonud Lindon Victor avaldas hiljuti arvamust, et inimestel pole aimugi, kui kallis on kümnevõistlusega tegelemine. Postimees võttis ühendust 29-aastase Kristjan Rosenbergiga, et summades täpsemat selgust saada.

Rosenberg on üks neist Eesti kümnevõistlejatest, kes harjutab kodumaal. Hoolimata tagasilöökidest tegeleb Tartumaalt Tabiverest sirgunud noormees armastatud spordialaga jätkuvalt professionaalsel tasemel. Tal pole küll sarnaseid võimalusi nagu USA ülikoolides harjutavatel kolleegidel, kuid seda adekvaatsema pildi kümnevõistluse hinnakirjast temalt saabki.

Heal tasemel ehk 8200–8300 punkti tegemiseks kulub tema sõnul hooaja vältel 20 000 eurot. Need mehed, kes sihivad 9000 punkti, arvestavad Rosenbergi hinnangul kaks-kolm korda suurema eelarvega. Kuhu see raha siis kulub?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles