Töö tagasi saanud Peep Pahv selgitas, kuidas üle kolme tunni kestnud koosolekul Keila korvpall päästeti

Postimees Sport
Copy
Peep Pahv.
Peep Pahv. Foto: Keila esindusmeeskonna Facebook

Keila korvpalli esindusmeeskonna peatreeneriks ennistatud Peep Pahv rääkis spordisaates «Mehed ei nuta», kuidas teisipäevasel koosolekul klubijuhi Tarmo Heinaga ära lepiti.

Lisaks Heinale ja Pahvile istusid täna laua taha korvpalliliidu ja Keila linna esindaja(d). Vestlus kestis koos väikese kohvipausiga umbes kolm ja pool tundi.

«Arutasime tekkinud olukorda. Põhirõhk oli sellel, et vaadata tulevikku: kuidas edasi minna, ja kuidas oleks mõistlik meistriliiga võistkonda edendada, et see püsima jääks. Peamine oli, et Keilasse jääks korvpall alles. Valitses suur oht, et Keilast võib meistriliiga korvpall ära kaduda. Mõned toetajad oleks jäänud, aga paljud ka läinuks,» rääkis Pahv.

«Pinged on nüüd maha võetud ja asi läheb edasi. Sellistel koosolekutel räägitakse asju, mis jäävad sinna ruumi ja laua taha. Kokkulepped olid, et seda, mida seal rääksime, me otseselt välja ei too. Kui mehed ja naised seal omavahel kokku lepivad, siis nii on.»

Neli ja pool päeva peatreeneri tööst kõrval olnud Pahv tunnistas, et tegemist polnud otseselt ei kompromissi ega ka leppimisega: «Mina nii suurt tüli ei tundnudki. Tegime otsused, mis aitavad meil edasi minna. Usun, et võistkond saab edukalt edasi minna.»

Pahv ütles korduvalt, et minevikus pole enam põhjust ega tahtmist tuhnida. «Kui mehed annavad koosoleku lõpus kätt ja ütlevad, et lähevad edasi, siis nii ongi. Tunneme Tarmoga teineteist väga kaua. Tean teda ajast, kui ta oli noor poiss.»

Üks olulisemaid sisulisi kokkuleppeid oli nõukogu loomine, mis muudab lihtsustatult öeldes rahaasjad läbipaistvamaks. Kontrollorganit soovis peatreener tegelikult juba varemgi luua.

Nii palju Pahv siiski aega tagasi kruttis, et tänada kõiki, kes temasse uskusid: «Alguses ei osanud A-d ega B-d mõelda või öelda. Aga kui nägin, milline oli ühiskondlik toetus, siis see jahmatas. Kui palju tuli isiklikke sõnumeid... Sinna kuulusid praeguse Eesti koondise tasemel korvpallurid, aga ka muude alade esindajad. Nende huvi oli, et asi saaks lahendatud ja saaksin koha tagasi. Kui seda nägin, uskusin küll, et saab rongi ümber pöörata.»

Juba homme sõidab meeskond Eesti-Läti liiga hooaja teiseks mänguks Pärnu. Pühapäeval täitis peatreeneri kohuseid võidumängus Viimsi vastu abitreener Kristjan Evart. Pahv ütles, et kuigi ta matši ajal ei saanud pingil viibida, oli ta mängu eel ja järel tiimiga ühenduses.

Tasub ka märkida, et Pahv ei jõudnud veel enda leitud toetajatele raha tagasi kanda. Ta suhtles kõigi sponsoritega, et jääks aega olukorra selginemist oodata. Praegu pole veel selge, kas nimisponsor Coolbet naaseb klubi juurde, ent peatreener lubas kohe pärast saadet sellegi teemaga tegelema hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles