Hollandi ajaloo edukaim klubi on omadega mudas

Christopher Krutto
Copy
Amsterdami Ajaxi mängijad.
Amsterdami Ajaxi mängijad. Foto: VINCE MIGNOTT/EPA/Scanpix

Hollandi ajaloo edukaim jalgpalliklubi Amsterdami Ajax kaotas 2:5 liiga liidrile Eindhoveni PSV-le ja langes Hollandi kõrgliigas viimasele kohale.

Nädala alguses peatreeneri Maurice Steijniga koostöö lõpetanud ja tema asemel ajutiseks peatreeneriks Hedwiges Maduro määranud Ajax alustas kohtumist PSVga hästi. 10. minutil viis Branco van den Boomen võõrsil mänginud Ajaxi 1:0 ette. 20. minutil viigistas Hirving Lozano seisu, aga Brian Brobbey värav viis Ajaxi 2:1 uuesti ette.

Teine poolaeg kuulus täielikult PSV-le. Liiga liidrid viigistasid kõigepealt 49. minutil Luuk de Jongi väravast seisu ja 52. minutil viis Ismael Saibari 3:2 PSV ette. Kohtumise lõpptulemuse vormistas Lozano, kes sahistas võrku 60. ja 72. minutil, vormistades nõnda ka kübaratriki.

Ajalooliselt halva alguse liigahooajale teinud Ajax on kaheksast mängust kogunud vaid viis punkti ja hoiab hetkel viimast kohta. Ajax on kaotanud järjest viimased neli mängu ja võidurõõmu tundis Hollandi tippklubi viimati 24. augustil, kui Euroopa liiga play-off'is alistati Razgradi Ludogorets.

Loe ka: Legendaarset Amsterdami Ajaxit räsivad skandaalid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles