Eesti laskja võimalikust olümpiamedali: heal päeval on see teostatav

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Peeter Olesk.
Peeter Olesk. Foto: Madis Veltman

Peeter Olesk on üks vähestest Eesti sportlastest, kel Pariisi olümpiamängude normatiiv praeguseks täidetud, kuid lisaks kuulub laskja veel nende väheste sportlaste sekka, kes võiksid järgmise suve spordipeol unistada medalist.  

Nimelt lisas Olesk tänavu suvel oma niigi uhkesse auhinnakappi, kust võis juba varem leida EM-kulla (2021), kaks EM-pronksi (2017, 2022) ja MM-pronksi (2022), MMi hõbemedali. Konks peitub aga selles, et värske autasu tuli täiskaliibrilise püstoli harjutuses, mis ei ole olümpiaala.

Siiski on Oleskit edu saatnud ka olümpiamängude kavasse kuuluval olümpiakiirlaskmisel, kust tal on 2017. aastast ette näidata EM-hõbe. Tänavuselgi MMil platseerus ta kaheksandaks, kindlustades seeläbi olümpiapileti, ning heast hooajast tulenevalt uuris ERR laskurilt, kui reaalne oleks autasu Pariisi mängudelt? 

«Eks kõik on mehe taga, kes on relva taga. Heal päeval on see teostatav. Ma olen võimeline selliseid tulemusi laskma, mis finaalikohtadele vajalikud on. Seni on natuke stabiilsusest puudu jäänud. Usun, et saame seda natuke parandada,» arvas Olesk, kel seni olümpiatelt ette näidata 19. ja 25. koht – vastavalt Tokyo ja Rio de Janeiro olümpiakiirlaskmises – ning 33. koht Tokyo õhupüstoliharjutuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles