GALERII Läti paika pannud Eesti edenes MMi valiksarjas teise ringi

Postimees Sport
Copy

Neljapäeval napi 30:29 võidu teeninud Eesti käsipallikoondis võõrustas täna MMi eelkvalifikatsiooni kordusmängus Lätit. Kohtumisest väljus 28:22 võitjana Eesti, tagades seeläbi edasipääsu teise vooru.

Eesti võitu panustas enim Ott Varik, visates seitse väravat. Karl Toom toetas teda kuue, Mathias Rebane ja Hendrik Koks nelja tabamusega. Läti resultatiivseim oli Ralfs Geislers viie väravaga, meie väravasuul tegi Armis Priskus 15 tõrjet. 

«Ma arvan, et üldiselt oli kaitse täna kõvasti parem kui Lätis ja selle pealt me saime palju kiireid. Meie väravavaht Armis tegi väga-väga head tööd. Rünnakul tegelikult ikka meil arenemisruumi on, aga ma arvan, et kõik jäid tänase mänguga rahule ja publik tuli ka saalis kaasa,» analüüsis Karl Toom.

«Nagu kõik teavad, on meil väike noorenemiskuur ja ma arvan, et vaadates juba Läti mängu, siis oleme tänaseks arenenud kõvasti selle paari päevaga. Vaatasime, mida saaks paremini teha, tegime sealt omad järeldused, panime rohkem rõhku kaitse peale. See ka täna toimis ja ma arvan, et siit on hea edasi minna.»

Eesti koondis jätkab MM-valiksarja märtsis peetavate teise ringi mängudega. Seal lisanduvad viie avaringist edasi pääsenud koondisega Leedu, Ukraina ja Belgia. Kolmandas ja ühtlasi viimases ringis lisanduvad 2024. aasta Euroopa meistrivõistlustel osalevad koondised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles