Balti liiga direktor: Kalevi ja VEFi mängus tegid kohtunikud õige otsuse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo alistas laupäevases põnevusmängus Riia VEFi 79:76.
Kalev/Cramo alistas laupäevases põnevusmängus Riia VEFi 79:76. Foto: Mihkel Maripuu

Korvpalli Balti liiga direktor Romualdas Brazauskas tõdes liiga kodulehel, et kohtunikud tegid laupäeval õige otsuse, kui Riia VEFi mängumehe Curtis Millage vise normaalaja viimasel sekundil Kalev/Cramo vastu loeti kahepunktiviskeks ning matš läks seetõttu lisaajale.

«Mängust tehti televisioonis otseülekanne ning seega oli kohtunikel võimalik vaadata videokordust, mis on ka liiga reeglite kohaselt lubatud,» täpsustas Brazauskas.

«Kuigi võimalik oli kasutada kolme erinevat kaameranurka, siis ei olnud kindlalt võimalik selgeks teha, kas mängija jalg oli joonel või mitte. Seega tegid kohtunikud mõistliku otsuse ja lugesid tabamuse kahepunktiviskeks ja lasid võitja selgitada lisaajal,» lisas Brazauskas. «Antud otsus tehti vastavalt reeglitele ning see tehti tuginedes infole, mis oli kohtunikele kättesaadav.»

Veel märkis Brazauskas, et esialgu ei soovinud VEF otsust vaidlustada ning hiljem oli juba hilja asjale ametlikku käiku anda, kuna kohtumise komissar ja kohtunik olid juba mängu protokollile oma allkirjad andnud.

Kalev/Cramo võitis lisaajal kohtumise 79:76 ning seega selgitatakse Balti liiga finaalturniirile jõudev meeskond laupäeval Riias.

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles