Kartus osutus tõeseks: koroonaviirus murdis Eesti suusamehed maha

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Martin Himma
Martin Himma Foto: Mihkel Maripuu

Sel hooajal paljudele suurriikidele muret teinud ja ka Eesti laskesuusatajaid kimbutanud koroonaviirus murdis Östersundi MK-etapil maha ka suurema osa meie murdmaasuusa koondisest.

Eesti meeste koondise peatreener Aivar Rehemaa sõnas juba vahetult pärast laupäevast sprindivõistlust Postimehele, et mitmed sportlased kurtsid kehas jõuetust. Õhtul tehtud proovid kinnitasidki kõige hullemat – kolm startijat neljast on nakatunud koroonaviirusega.

Lisaks andis alaliit pressiteate vahendusel teada, et positiivse testi on teinud veel tänase sprindivõistluse vahele jätnud Alvar Johannes Alev ja pooled hooldetiimi liikmed.

Aivar Rehemaa sõnul ollakse hetkel edasistes plaanides äraootaval seisukohal ja elatakse päev korraga. «Kõik eelnevad päevad on olnud korras ning ka täna hommikul ei osanud kahtlustada, et midagi on viltu. Sümptomeid ei olnud. Haigestunud mehed reisivad esimesel võimalusel kohe koju end ravima ja loodame, et nad taastuvad kiiresti. Hooaeg on veel noor ja eesmärk on kahjusid minimeerida.»

«Hetkel terved olevad Keidy ja Kaidy Kaasiku elavad nii meestest kui ka hooldetiimist eraldi hotellis ning loodan, et neil õnnestub pääseda ja [järgmisel nädalavahetusel] Trondheimis stardis olla.»

«Mis puutub hooldetiimi liikmetesse, siis hetkeseisuga oleme nii mina kui ka Eero Bergman kahjuks koroonaviirusesse nakatunud. Teised on veel rivis. Kindlasti loodame meeskonnaga stardis olla aastavahetusel algaval Tour de Skil. Elame päev korraga ja leiame lahendused, et tüdrukud saaksid edukalt võistelda veel siin ja järgmisel nädalal Trondheimis,» sõnas Rehemaa.

Ta lisas lõpetuseks: «Ühe mõtte ütleksin veel, et edu tähendab tõusta ainult korra rohkem, kui sa oled kukkunud. Ma tean, et küll me tõuseme!»

Murdmaasuusatamise MK-sari jätkub homme Östersundis, kus meie sportlastest on stardis Keidy ja Kaidy Kaasiku (kui ei toimu negatiivset arengut) ning nädala pärast liigub karavan järgmise aasta MMi toimumiskohta Trondheimi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles