Võru nukker seeria jätkub. Peatreener Lüütsepp: kui Siim Päid paneb viis blokki, tuleb meil peeglisse vaadata

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Tartu Bigbank pani Võru Barruse taas selili. Paremal naeratab Siim Päid.
Tartu Bigbank pani Võru Barruse taas selili. Paremal naeratab Siim Päid. Foto: Margus Ansu

Mullu Eesti võrkpallikaardile tekkinud Võru VK Barruse nukker seeria Tartu Bigbanki vastu jätkus ka täna, kui kodusaalis kaotati 1:3 (21:25, 27:25, 15:25, 23:25). See tähendab, et tartlased on kahe hooaja jooksul suutnud enda kasuks kallutada kõik senised kaheksa Lõuna-Eesti derbit.

Kui Võru peatreenerilt Oliver Lüütsepalt pärast kohtumist uuriti, kas kaotus oli valus ka, kuivõrd võitu ikkagi pakuti, sõnas ta hoobilt vastu, et tegelikult seda ikka ei pakutud. «Tartu oli kogu aeg ikkagi sammukese ees,» sõnas ta klubi Facebook live'is

«Lähedal me siiski olime ja see teeb ka natukene haiget. Arvan, et kui oleksime ise natukene paremini mänginud... nende rünnaku pidurdamisega ehk enda bloki-kaitsega jään enam-vähem rahule. Samas enda otsused ja oma rünnaku lahendamine on kohad, kus tuleb liiga palju vigu. Kogu austus Siim Päidi vastu, aga kui ta paneb meile viis blokki, siis tuleb meil ikkagi ise peeglisse vaadata. Rünnakupoolega täna rahule ei jää,» lausus juhendaja. 

Statistikast ja punktitoojatest

Tartu Bigbanki leeris säras Timo Lõhmus, kes tõi üleplatsimehena 24 punkti (efektiivsus +13, rünnak 42%). Adris Širjakovs toetas teda 13 (+6, 40%) ja Martti Juhkami 11 (-2, 42%) punktiga.

Võru Barruse rünnakuvankrit vedas tavapäraselt diagonaalründaja Renato Oliveira Santos, kes tõi 20 punkti (+2, 39%), Kristo Kollo toetas teda 12 (+8, 50%) punktiga.

Tartu Bigbanki vastuvõtt oli 49%, rünnak 41%. Blokist teeniti koguni 16 (!) punkti, servijoonel virutati 5 ässa, kuid seda 20 eksimuse kõrvale.

Võru Barruse vastuvõtt oli 47%, rünnak 36%. Blokist teeniti 4 punkti, servijoonelt virutati 8 ässa, kuid seda 16 eksimuse kõrvale.

Tartu Bigbanki peatreener Alar Rikberg ei hakanud ka Lõuna-Eesti derbi senist ühekülgset kulgu üle tähtsustama. «Seda, et Bigbank jälle Võrust üle oli, ei maksa üle dramatiseerida. Iga seeria on ikkagi nii pikk, kuni see ükskord otsa saab,» sõnas ta, misjärel liikus edasi mängu juurde, mis oli tema hinnangul põnev ja omapärane.

«Mis mulle meeldis: ma ei mäleta, et oleks näinud nii palju, kuidas mängu jooksul mängijad plakatitesse hüppavad, lõpuni võitlevad ja on ilusad-pikad pallivahetused. Aga üldiselt tundus, et mõlemad võistkonnad võitlesid rohkem iseenda kui vastasega,» sõnas juhendaja.

Rikberg Kuldliigas osalemisest

Ühtlasi paluti Rikbergilt, kes on samaaegselt ka Eesti meeste koondise peatreener, kommenteerida laupäeval Postimehe vahendusel avalikuks saanud uudist, et meie rahvusmeeskond ikkagi osaleb erinevalt esialgu välja kommunikeeritust järgmisel aastal Euroopa Kuldliigas.

«Meil oli kuupäev paigas: 1. detsember oli registreerimistähtaeg. See, et meedia natukene liiga vara hakkab kritiseerima või võtab arvustava rolli, ei ole väga meeldiv. Tegelikult tehti tööd iga päev,» sõnas ta.

«Meie alaliidu ja presidendi head suhted Euroopa alaliiduga tekitasid olukorra, kus registreerimine jäeti Eestile avatuks. See [et me seal nüüd osaleme] pole tegelikult tänase päeva uudis. Olen suhelnud mängijate ja staff'iliikmetega ning selge sõnum oli, et me ei lähe Kuldliigasse noortega osalema, vaid võimalikult parima koosseisuga lihvima koostööd EM-valiksarjaks, mis saab eeldatavasti päris raske olema. Me läheme Kuldliigasse, et teha ka tulemust,» jätkas Rikberg ning kinnitas, et mingit konflikti tema, alaliidu ja teiste osapoolte vahel pole.

«Eks meediale ikka meeldib urgitseda, kus võimalik. Meie olime treenerite ja alaliiduga kogu aeg ühenduses. [Koondise mänedžer] Robin Ristmäega veetsime üle nelja tunni eelarvet analüüsides, leidmaks neid kokkuhoiukohti, et saaks Kuldliigat mängida,» viitas ta sarnaselt alaliidu president Hanno Pevkurile püksirihma tuntavale pingutamisele.

«Euroopa keskmikud on muutunud nii tugevaks, et valiksarjas võivad meile vastu tulla kaks riiki, kes olid viimasel EMil meist eespool. Valiksarjast läbipääs pole enam nii lihtne nagu see on olnud ja see, et sel korral tuli meil vaid Fääridest jagu saada, oli suur õnn. Tegelikult on vaja selleks tugevalt mängida ja põhjalikult ette valmistada,» lõpetas Rikberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles