BLOGI Kristjan Ilves lõpetas MK-etapi seitsmendana

Copy
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Flawia Krawczyk/Eesti Suusaliit

Kahevõistluse MK-sari jätkus täna Ramsaus normaalmäe kompaktvõistlusega. Hüppemäel kandus Kristjan Ilves 95,5 meetri (130,1 p) kaugusele ning startis suusarajale seitsmendana, kaotades hüppevõistluse võitjale Thomas Retteneggerile 30 sekundit. Suusarajal ei õnnestunud eestlasel kohta parandada, aga ta ei kaotanud ka ühtegi positsiooni.

Enne võistlust:

Maailmakuulus suusa-Meka Ramsau on kahevõistlejatele kolmas peatuspaik tänavusel hooajal. Austrias sõidetakse tavapäratult reedel ja laupäeval ning kavas pole ühtegi stardi, mis toimuks Gunderseni meetodil.

Reedel oli kavas ühisstardiga sõit, kus esmalt läbiti 10 km suusasõit ning seejärel mindi hüppemäele. Seal saatis kodupubliku rõõmuks edu Johannes Lamparteri, Kristjan Ilves platseerus lõpuks 13. kohale

Kuigi viimase kahe hooaja kontekstis sääranne tulemus suunurki ülemäära palju kergitama ei pane, oli omapäraselt kombel tegemist Ilvese parima tulemusega Ramsaus. Nõnda saab olema huvitav näha, kas eestlasel õnnestus Austrias viimaks esimest korda ka esikümnesse jõuda.

Lihtne see olema ei saa, kuna tänane võistlus on kompaktvõistlus. See tähendab, et suusadistantsile starditakse fikseeritud intervallidega: teine mees alustab hüppevõistluse võitja jälitamist mäel kogutud punktidest sõltumata kuus sekundit hiljem, kõik alates 36. mehest pääsevad rajale 1.30 hiljem.

Ilves on varasemalt mõista andnud, et tema säärase formaadi kõige suurem fänn just pole. «Tore, et on igasuguseid formaate, aga see pole päris kahevõistlus. Need, kes kaotavad muidu [hüppemäel] kolm-neli minutit, suutsid ikkagi 20 sekka sõita. See pole päris normaalne. Kui hüppad suurel mäel 80 meetrit ja lõpetad 25. kohaga, siis see on natukene naljakas,» nentis Ilves pärast hooaja avaetappi Rukal, kus ta sai üheksanda koha, Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles