JÄRELVAADATAV Karikavõitja Tartu pidi pühade eel kurja vaeva nägema

Sport
Copy

Võrkpalli Cronimet (Balti)liiga tänavuse kalendriaasta viimases mängus alistas värske karikavõitja Tartu Bigbank põnevuslahingus 3:1 (19:25, 25:22, 25:18, 31:29) Pärnu VK. Kohtumine on järelvaadatav.

Neljandas vaatuses oli Pärnu 24:22 ees, ent mängu ei suudetud otsustavasse geimi viia.

Tartu pidi hakkama saama mõlema haigestunud sidemängijata ja nii tõstis palle ette Taavet Leppik ja tema asemel tegutses liberona Romi Aros. Liiga teine skooritegija Timo Ander Lõhmus püstitas enda hooaja punktirekordi, kogudes 26 punkti. Mängu parim oli ka Lõhmuse kasutegur +18. Martti Juhkami assisteeris 16, Mart Naaber 13 ja Andris Širjakovs samuti 13 puntkiga. Toms Svans kogus külaliste ridades 18 ja Renee Teppan 17 punkti.

Mõlemad meeskonnad olid rünnakul sisuliselt võrdsed, kui Tartu võistkond lõi punktiks 53 ja Pärnu meeskond 51 protsenti tõstetest. Serviässasid märgiti mõlemale võistkonnale viis, kuid võitjad patustasid 20 ja kaotajad 13 serviveaga.

30 punkti kogunud Bigbank jätkab teisel ja 13 punkti saavutanud Pärnu Võrkpalliklubi viiendal kohal.

Tabeliseis
Tabeliseis Foto: Kuvatõmmis

Enne kohtumist: 

Tartu Bigbank on tänavu Cronimet liigas võitnud 11 kohtumisest 9, ainsad vääratused on juhtunud liidri Selver/TalTech vastu. Pärnu hooaeg on seni kulgenud krobelisemalt: 11 mängu järel on neil ette näidata 4 võitu ja 7 kaotust.

Võistkonnad on tänavu juba kolm korda omavahel vastamisi läinud. 15. oktoobril Cronimet liiga raames toimunud kohtumises jäi 3:1 (25:18, 25:23, 21:25, 25:22) peale Bigbank.

Samamoodi mekkisid tartlased võidurõõmu Eesti karikavõistluste poolfinaalseerias: avamäng võideti 3:0 (25:18, 30:28, 25:21), kordusmatš 3:2 (25:20, 25:19, 23:25, 22:25, 15:13). 

Tartu Bigbanki peatreener Alar Rikberg andis pärast karikafinaali meestele veidi puhkust ja esimene pallitrenn oli alles kolmapäeva õhtul. «Eks neljapäeval on selline tahtejõu näitamise mäng mõlemalt poolt. Suurt midagi kaalul pole ja saame loodetavasti pingevabalt mängida.

Veidi keeruline on seis jätkuvalt haiguste rindel, päris 100 protsenti me kõik pole, aga tuju on praegu arusaadavalt siiski hea. Loodan, et see karikavõidu pingelangus ei tule enne viimast mängu, vaid pärast seda. Siis tuleb teenitud motivatsioonipakett puhkusena, mehi tuleb hoida ja värskust samuti,» sõnas Rikberg.

Pärnu klubi juhendaja Toomas Jasmin tõdeb, et pühademeeleolu on ka tema meeskonnas võimust võtmas. «Eks kõik on natukene mõtetega jõuludes, seda on tunda. Aga see ei tähenda, et me Tartule midagi lihtsalt tahaks anda. Midagi uut pole me vahepeal välja mõelnud, püüame asju ikka trennis tööga paremaks saada. Andrus Raadik on haige ja tema ilmselt kaasa ei tee,» andis Jasmin hetkeseisust ülevaate.

«Hooaja esimese poole kohta ütleksin, et saab paremini. On mingid mängud, mis jäävad kripeldama, näiteks kodus Daugavpils, ja ka Selveri mäng, kus 22 serviviga tegime ja veel mõned. Aga uuel aastal uue hooga ja tuleb hakata võite juurde saama,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles