Kotsar ja Baskonia lähevad jõuludele vastu magusa võiduga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Maik-Kalev Kotsar (valges).
Maik-Kalev Kotsar (valges). Foto: Javier Borrego

Eesti korvpallikoondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Baskonia teenis Euroliiga 16. voorus võidulisa, kui oli võõral väljakul 87:80 üle Istanbuli Anadolu Efesist.

Esimesel poolajal kumbki võistkond eest rebida ei suutnud: esimene veerand lõppes 17:17 ja avapoolaeg 36:36 viigiseisul.

Kolmandal veerandajal oli Efes see, kes väikse, kolmepunktilise (60:57) edu sai, kuid otsustavatel minutitel saatis edu Baskonia mehi, kes lõpuks 87:80 võitsid. 

Algkoosseisus alustanud Kotsar viibis täna väljakul 20 minutit, kuid selle ajaga punktiarvet ei avanud (kahesed 0/2, vabavisked 0/2). Küll kirjutati mehe mehe arvele 5 lauapalli, 1 korvisööt, ent ka 3 pallikaotust. Raiestele jagus mänguaega 11 minuti jagu: 0 punkti (kolmesed 0/1), 1 lauapall, 1 pallikaotus.

Baskonia sangariks tõusis Markus Howard, kes viskas 28 punkti (kolmesed 5/8, kahesed 5/6). 14 punktiga toetasid teda Vanja Marinkovic ja Codi Miller-McIntyre, kellel jäi kõigest üks lauapall puudu, et kirjutada enda nimi Euroliiga ajalukku.

Nimelt jagas ameeriklane välja küll 10 korvisöötu, ent noppis «kõigest» 9 lauapalli. Nõnda on kaasaegses Euroliigas, st alates 2000. aastast, kolmikduubli kirja saanud jätkuvalt vaid kaks meest: Nikola Vujčić ja Nick Calathes.

Efesi resultatiivseim oli Shane Larkins 23 punktiga, Dan Oturum toetas teda 14 silmaga.

Baskonia lõpetas tänase võiduga ühtlasi väikese kaotusteseeria: nimelt olid nad enne tänast kõikide sarjade peale järjest kaotanud kolm kohtumist. Euroliigas on neil 16 vooru järel ette näidata 9 võitu ja 7 kaotust, Efesi saldo on vastupidine ehk 7–9.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles