UEFA boss Superliigast: loodan, et nad peagi alustavad oma fantastilise võistlusega, kahe klubi osavõtul

Ville Arike
, reporter
Copy
UEFA president Aleksander Ceferin neljapäevasel pressikonverentsil. Tal tekkis seoses Superliigaga täiendavat peamurdmist.
UEFA president Aleksander Ceferin neljapäevasel pressikonverentsil. Tal tekkis seoses Superliigaga täiendavat peamurdmist. Foto: UEFA/Handout via REUTERS/Scanpix

Euroopa Kohus otsustas neljapäeval, et Euroopa ja maailma jalgpalliliidu (UEFA ja FIFA) on põhjendamatult keelanud klubidel osalemast mõne teise organisatsiooni korraldatavatel võistlustel ning see tähendab teenuste osutamise vabaduse põhjendamatut piiramist. Seda kasutasid kohe ära Superliigat luua püüdvate klubide ninamehed.

Mäletatavasti toimus 2021. aasta aprillis lühike sõda, kus kaksteist klubi kuulutas välja Superliiga loomise, ent projekt kukkus juba paari päevaga kokku. UEFA ähvardas nii klubisid kui ka nende mängijaid sanktsioonidega, vahest kõige olulisemana aga astusid selgelt Superliiga vastu välja fännid.

Päeva lõpuks jäid Superliiga idee taha jätkuvalt vaid Hispaania hiiud Madridi Real ja Barcelona. Nende klubide juhid Florentino Perez ja Joan Laporta tervitasidki Euroopa Kohtu otsust. Superliiga taha on loodud organisatsioon nimega A22, mille juhil Bernd Reichartil jätkus juba mõni tund pärast Euroopa kohtu otsuse avaldamist peetud esinemises kõvasti kuraasi: «UEFA monopol on läbi. Jalgpall on vaba.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles