Lajal pidi Austraalia lahtistel reketid pakkima

Karl Mihkel Eller
Copy
Mark Lajal
Mark Lajal Foto: Roberta Corradin / IPA Sport / IMAGO / Scanpix

Eesti meeste esireket Mark Lajal (ATP 204.) kaotas täna hommikul toimunud Austraalia lahtiste kvalifikatsioonis 4:6, 2:6 prantslasele Hugo Grenier'le (ATP 179.) ja langes konkurentsist.

Kogenud prantslane suutis 20-aastase Lajali vastu avasetis servigeimi murda kaks korda, korra sai sellega hakkama ka eestlane. Kuigi Lajalil oli veel seisul 4:5 võimalus vastase serv murda, kui tal oli kasutada neli murdepalli, siis kasutas Grenier ära oma esimese settpalli.

Teises setis murdis 27-aastane vastane kahel korral Lajali servi ning eestlane jäi 0:4 kaotusseisu. Siis suutis eestlane küll kahes geimis servi hoida, kuid see ei päästnud teda 2:6 kaotusest.

Kohtumise statistika

Foto: FlashScore.com

Mullu augustis esimest korda USAs slämmiturniiril osalenud Lajal kaotas ka siis kvalifikatsiooni avaringis. Lajal polnud Grenier'ga varem kohtunud ning Prantsusmaa tenniseäss on karjääris olnud parimal juhul maailma 95. reket ja tema auhinnakappi kuulub viis ATP Challengeri turniirivõitu.

Lajali jaoks oli 2023. aasta karjääri edukaim, mida jäi meenutama kolm olulist verstaposti. Juunis võitis ta USAs karjääri esimese ATP Challengeri turniiri, augustis tegi USA lahtiste kvalifikatsioonis debüüdi ning novembris jõudis esimest korda maailma edetabelis 200 parema mängija sekka. Tänavu on tema siht pääseda maailma esisajasse, ütles Lajal detsembris intervjuus Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles