Ukraina tennisist surus kogemata venelanna kätt

Karl Mihkel Eller
Copy
Venemaa tennisist Mirra Andrejeva (vasakul) surumas Austraalia lahtistel kätt tšehhitar Barbora Krejcikovaga. Foto on illustratiivne.
Venemaa tennisist Mirra Andrejeva (vasakul) surumas Austraalia lahtistel kätt tšehhitar Barbora Krejcikovaga. Foto on illustratiivne. Foto: ISSEI KATO / REUTERS / SCANPIX

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel on meedia kajastanud mitmeid juhtumeid, kus Ukraina ja Venemaa või Valgevene tennisistid omavahel kätt ei suru. Samal turniiril, kuid juunioride klassis see aga juhtus, kui 16-aastane Elizaveta Kotljar kaotuse järel Vlada Mintševaga kätt surus. Mängija isa tunnistab viga, kuid ütleb, et tütar oli närvis ega saanud aru, kellega kätt surus.

Kotljar surus Austraalias juunioride lahtistel meistrivõistlustel matši kaotamise järel kätt Mintševaga ning Ukraina noorte- ja spordiministri kohusetäitja Matvõi Bidnõi ütles, et osakond uurib Ukraina sportlase sellise teo asjaolusid ja põhjuseid. Ta ei välistanud, et tegemist oli Vene Föderatsiooni provokatsiooniga.

Bidnõi ütles, et igal spordivõistlusel püüavad venelased Ukraina sportlasi enda propagandas ära kasutada. Nii ka oli, sest mõne aja pärast levitasid vahejuhtumist mitmed Venemaa väljaanded selgitusega, et varem keeldusid Ukraina tennisistid pärast matše Venemaa ja Valgevene rivaalidega korduvalt kätt surumast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles