Uus päev, uus kuld! Eesti noorsand krooniti taas maailmameistriks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Olle Ilmar Jaama
Olle Ilmar Jaama Foto: Reigo Teervalt / WSOC2021

Olle Ilmar Jaama teenis Austrias Ramsaus toimuval suusaorienteeriumise MMil juba teise kuldmedali.

Teisipäeval sprindis U20 vanuseklaasis ilmatšempioniks kroonitud Jaama oli täna parim tavarajal. 

Eestlane läbis raja 1.25,20ga, edestades hõbeda kaela saanud soomlast Pyry Riissaneni minuti ja 42 sekundiga. Pronksi viis sel korral Šveitsi Flavio Ehrler (+2.16).

«Kui eile oli kiire ja tehniline rada, siis täna oli risti vastupidi. Olud olid aeglased, füüsilist jõudu pidi rohkem olema. Oma vormiga jäin rahule, suusatamisega on viimastel aastatel palju vaeva nähtud. Raja esimeses pooles väike hajutus oli, aga konkurendid olid nägemisulatuses. Muretsema ei hakanud, tegin oma sõitu. Kaks head tulemust kahe päeva jooksul, olen väga rahul!» sõnas Jaama pärast kuldmedali kaela saamist.

Olle Ilmar Jaama (keskel) koos poodiumikaaslastega.
Olle Ilmar Jaama (keskel) koos poodiumikaaslastega. Foto: WSOC JWSOC EYSOC 2024

Meesjuunioride seas jõudis esikümnesse ka üheksandana lõpetanud Chris Marcus Krahv (+4.48). Timo Kudre sai 22. (+17.03) ja Nansen Palo 27. koha (+20.12).

Naisjuuniorides võidutses soomlanna Amanda Yli Futka, meie parimana oli Liis Marii Kaso üheksas (+8.55,). Birgit Rõõm sai 21. (+21.08) ja Mareli Vaher 24. koha (+27.30).

Kaso lühikommentaar: «Mass-stardi puhul nagu ikka, oli ka täna alguses natuke sahmimist. Tegin ühe väikse vea ja jäin liidergrupist maha. Proovisin järgi võtta, isegi õnnestus, aga siis kukkusin õnnetult ja murdsin suusaklambri. Tiimikaaslane Birgit andis oma suusa ja nii võitlesin lõpuni. Koha mõttes olen rahul ja õnnelik, aga kahju on ikkagi. Füüsiliselt nõudlik rada mulle tegelikult sobis. Loodan, et lühirajal saan oma vormi realiseerida ja ebaõnn jätab mu maha.»

Poiste ehk U17 arvestuses läks tavaraja kuld Lätti, Renars Grasis võidutses 52.17. Meie poistest parimana teenis Kerto Kaasiku 13. koha, Henri Kersna sai 15. koha.

Kaasiku kommentaar: «Rajaolud olid kehvad, sõita oli keeruline. Minu enesetunne aga oli hea, jõudu oli. Eilsest parem koht, mis on minu jaoks väga positiivne. Kui poleks pisikesi seisakuid teinud, et kaarti vaadata, oleks ehk esikümme ära tulnud. Tahtsin täna meie poistest parima tulemuse teha ja sellega sain hakkama.»

Tüdrukute U17 tavaraja EM-tiitli võitis tšehhitar Barbora Chrastova ajaga 55.08. Meie tüdrukutest oli parim Anett Liisa Parts, sõites end 7. kohale (+04.53).

Partsi kommentaar: «Tänane rada algas kohe vigadega, kui radade võrgustikust ühte teeotsa tähele ei pannud. Rägastikus sõites leidsin küll lõpuks objekti, millega ennast paika panna, kuid selleks oli kulunud juba ligi kolm minutit. Enesekindlus oli läinud, kuid püüdsin sõidukiirust näidata ning sain mõnestki konkurendist mööda.

Kaardivahetuses olin juba väsinud, oli ka harjumatult palav. Tulid vead ja pidi jälle kiirendama. Lõpupoole andsin endast kõik. Kokkuvõtteks sai mulle saatuslikuks üks radade võrgustik ning palav ilm, rahule kohe kindlasti ei saa jääda ka teise punktide läbimisega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles