Eesti noorsand noppis kamraadide abiga MMilt kolmandagi kuldmedali (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Eesti teatekolmik: Olle Ilmar Jaama, Timo Kudre ja Chris Marcus Krahv.
Eesti teatekolmik: Olle Ilmar Jaama, Timo Kudre ja Chris Marcus Krahv. Foto: EOL

Austrias Ramsaus toimunud juunioride suusaorienteerumise MMil individuaaldistantsidel juba varem kaks kuldmedalit teeninud Olle Ilmar Jaama sai tiitlivõistluste viimasel päeval kaela ka kolmandagi kuldmedali.

Nimelt võidutses Eesti teatekolmik (Timo Kudre, Chris Marcus Krahv ja Jaama) meeste teatesõidus, läbides raja ajaga 1:20.45.

Avavahetust sõitnud Kudre andis teate üle kuuendana, liidritest maas vaid 1.05. Teises vahetuses tõstis Krahv võistkonna teiseks, liidriks olnud Šveitsist maas 2.45. Ankruvahetuses põrus aga Šveitsi võistleja täielikult, langedes lõpuks lausa kuuendaks. Eesti ankrumees Jaama seevastu sõitis välja ühe päeva parematest aegadest ning tõi võistkonna kindla 1.18 eduga Soome ees juunioride maailmameistriks.

«Võin oma sõiduga rahule jääda. Sõitsin kindlalt. Paar väiksemat viga ja kõhklemist oli, ilma nendeta oleks võinud liidritega välja tulla. Aga lõppkokkuvõttes pole vahelt, sest saime kulla kätte,» sõnas avavahetust sõitnud Kudre.

«Täna oli enne starti juba tunne, et võib sõita küll. Alguses panin hea tempoga minema ja püüdsin kohe mõned eesolevad riigid kinni. Pärast hajutatud punkti läksin oma teed. Kohati veel nägin mõnda konkurenti, aga ei lasknud sellest end mõjutada ja tegin oma sõitu kuni lõpuni. Jään rahule ja tunnen, et sain oma tehtud!» lisas omalt poolt Krahv.

«Läksin ankrumehena tulemust kinnitama, vahe oli kahe minuti ligi, teadsin, et seda on raske tagasi sõita. Keskendusin mõlemale - orienteerumisele ja suusatamisele. Šveitsile sai ilmselt saatuslikuks kiire laskumine ja purunenud suusaklamber, aga mina sain alles finišisirgel aru, et maailmameistri kuld on meie,» sõnas Jaama.

Hõbeda said kaela soomlased Joona Hirvilahti, Eero Sorsa ja Pyry Riissanen (+1.18) ja pronksi tšehhid David Elleder, Filip Mairich ja Marek Sterba (+1.28). 

Loe ka: Kahekordseks maailmameistriks kroonitud talent ei näe, et Eesti süsteem suudaks teda murdmaas tippu viia

Neidu seas triumfeeris Rootsi teatekolmik Nelly Martensson, Elsa Brandt ja Ella Turesson (1.32,25), seda Norra (+3.35) ja Tšehhi (4.58) ees.

Eesti trio Birgit Rõõm, Anett Liisa Parts ja Liis Marii Kaso, tuli üheksa lõpetanu seas viiendaks (+8.43). 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles