Korvpalliliit selgitas tüli tagamaid: lumepall hakkas veerema ühe kokkuleppe eiramisest ja teise ebavajalikust kommentaarist (2)

Postimees Sport
Copy
Johan Kärbi ja Gert Kullamäe väljaütlemised tõid klubile trahvi.
Johan Kärbi ja Gert Kullamäe väljaütlemised tõid klubile trahvi. Foto: Tairo Lutter

Eesti Korvpalliliit trahvis Pärnu Sadama korvpalliklubi 1000 euroga, kuna peatreener Gert Kullamäe ironiseeris korvpallisaates kohtunike üle. Korvpalliliidu otsus tekitas üksjagu vastukaja, millele alaliit nüüd reageeris.

Täna hommikul potsatas meediamajade postkasti kiri, kus korvpalli-podcast'i «Pihtas põhjas» vedajad andsid teada, et nende saade läheb hingusele. Kullamäe oli üks saatejuhtidest ning ka trahvi toonud laused kõlasid just «Pihtas põhjas» eetris.

Korvpalliliit nägi tekkinud meediamöllus vajadust Pärnu Sadamale määratud trahvi selgitada. Alaliidu selgitus on järgnev:

«Pärnu Sadama meeskond, mille liige on Gert Kullamäe, sai trahvi vastavalt Paf Eesti-Läti korvpalliliiga (edaspidi liiga) juhendi punktile 11.15. Juhend on leitav SIIT. Punkt kätkeb endas halvustavaid märkusi liiga kohta, mille oluliseks osaks on mänge teenindavad kohtunikud.

Peame vajalikuks ära märkida, et kohe kindlasti ei soovi Eesti Korvpalliliit suukorvistada meediat, kuid vastavasisuline kokkulepe, et meedias hoidutakse kohtunike töö kritiseerimisest, sai kokku lepitud liigas osalevate klubide nõukogus enne hooaja algust.

Lisaks soovime ära märkida, et BC Kalev/Cramo ja Pärnu Sadama mängu teenindanud kohtunikud on saanud samuti karistada eksimuste eest mängu teenindamisel (rõhk sõnal mängu), karistus määrati enne podcast'i avalikustamist. Eesti Korvpallikohtunike Kogu ja Eesti Korvpalliliit töötavad üheskoos ja pingutavad, et koolitada ja tõsta Eesti korvpallikohtunike taset. Kinnitame ja tunnistame, et korvpallikohtunikud ei ole eksimatud ja karistamatud. Seda tehakse oma kindlaks määratud reeglite alusel.

Trahvi ei määranud Eesti Korvpalliliidu juhatuse liige Atso Matsalu, vaid liiga tehniline komisjon. Trahvi on võimalik ka apelleerida vastavalt liiga juhendi punktile 7.10.1.

Tunnistame, et Atso Matsalu kommunikatsioon ja viide Gert Kullamäe treeneri litsentsi äravõtmisele oli irrelevantne ja kinnitame, et seda teemat pole arutatudki ega põhjust arutada.

Korvpalli mängitakse fännidele, korvpalli-podcast'id on osa korvpallist, väga suur ja vajalik osa. Kas klubide peatreenerid peavad olema seal kandvas rollis, las jääda igaühe otsustada, kuid kogu «lumepall» on hakanud veerema siin ühe kokkuleppe eiramisest ja teisalt ebavajalikust kommentaarist. Soovime kindlasti tunnustada Gert Kullamäed, Ivar Jurtšenkot ja Janar Taltsi «Pihtas põhjas» vedamise eest ja on kahetusväärne, et asjade kulg on viinud olukorrani, et nad ei jätka selle podcast'iga.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles