BLOGI Levandi: kui minu metoodika ei sobi, siis pidanuks tulema ja ütlema. Aga keegi ei teinud seda! (3)

Postimees Sport
Copy
16.02.2023, Tallinn. Tallink Hotels Cup 2023. Meeste lühikava, Arlet Levandi, Anna Levandi.
16.02.2023, Tallinn. Tallink Hotels Cup 2023. Meeste lühikava, Arlet Levandi, Anna Levandi. Foto: Tairo Lutter

Kolmapäeval tuli avalikuks, et Eesti Antidopingu ja Spordieetika (EADSE) sihtasutusele on laekunud avaldused, kus endised õpilased ja lapsevanemad süüdistavad tuntud iluuisutreenerit Anna Levandit vaimses ja füüsilises väärkohtlemises.

Kõrgeimat juhendamiskategooriat omav Levandi vabandas «Pealtnägija» kaamera ees kõikide haavumiste ja solvumiste pärast, mida võis teistele tekitada, kuid kinnitas, et ei tahtnud kellelegi halba.

«Minu treeningud on suunatud saavutusspordile ja me oleme reeglitest selgesti kohe algusest peale rääkinud. Kui nad polnud nõus üht osa neist tegema, siis nad oleks pidanud tulema ja ausalt ütlema: «see on meie jaoks liiga raske, me nii ei soovi ja tahame vähendada oma ambitsioone ja eesmärke». Mitte keegi ei ole seda teinud,» sõnas staažikas juhendaja. 

Pikemalt saab talle ette heidetud süüdistuste ja Levandi vastustega tutvuda allolevas blogiaknas.

Enne saadet:

Eliittreeneri kategooriat omav Levandi tunnistas, et pole treenerina veatu, kuid nimetas suuremat osa süüdistustest laimavateks ja absurdseteks, teatas ERRi spordiportaal.

Sihtasutus ei avalda kaebuste detaile ega kaebajate nimesid, küsimuse lahendamine jäetakse Eesti Uisuliidu juhatusele. «Kaebuse lahendamiseks oleme moodustanud komisjoni, et ära kuulata kõik asjasse puutuvad inimesed,» kirjutas uisuliidu president Maire Arm.

Esimene kirjalik kaebus Levandi suhtes laekus EADSE-le vahetult enne jõule. «Selliseid vihjeid ja signaale olime ka varem kuulnud,» ütles organisatsiooni juhatuse liige Henn Vallimäe. 

ERRile teadaolevalt puudutavad mitmed juhtumid ka 12 aastat Levandi käe all treeninud Eva-Lotta Kiibust.

Levandi tunnistas, et pole treenerina veatu, kuid nimetas suuremat osa süüdistustest laimavateks ja absurdseteks. «Kallid õpilased, kui ma olen treeneritööd tehes mõjunud liiga karmina või hullem veel – olete pidanud minu sõnu pahatahtlikkuseks, siis mul on selle pärast väga kahju. Kogu südamest. Ma ei ole kunagi teist kellelegi halba soovinud,» sõnas ta pärast asja ilmsiks tulemist enda välja saadetud avalikus kirjas.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles