Käsipallisõja jätk: HC Tallinn kuulutas hooaja enneaegu lõppenuks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Risto Lepp
Risto Lepp Foto: Sander Ilvest

HC Tallinna käsipalliklubi juht Risto Lepp andis sotsiaalmeedias teada, et võistkond sel hooajal Eesti kõrgliigas enam väljakule ei tule. Samamoodi ei jookse tänavu väljakule ka esiliigas mängiv Tallinna Spordikool/Audentes.

Risto Lepa sotsiaalmeediasse tehtud postitus:

«Täna (28.02 – K. J.) edastasin HC Tallinna tegevjuhina Eesti Käsipalliliidu juhatusele e-kirja:

Lugupeetud Eesti Käsipalliliidu juhatus

Seoses asjaoluga, et HC Tallinna mängijad, kes esindavad Eesti meeste esi- ja meistriliigas vastavalt võistkondasid Tallinna Spordikool/Audentes ning HC Tallinn, on teatanud, et keelduvad võistkondade tegevuses osalemast (sh mängudel võistkondade esindamisest) teavitab HC Tallinn, et viidatud võistkondadel ei ole võimalik 2023/24. hooaja lõpuni Eesti meeste esi- ja meistriliigas toimuvatest mängudest osa võtta.

HC Tallinn rõhutab, et see olukord on kujunenud mängijate kollektiivse otsusega mitte täita mängijate ning klubi vahelisi kehtivaid kokkuleppeid ega ole klubi otsus. Olgugi et klubil on mängijatega kehtivad lepingud, keelduvad mängijad alusetult klubi esindamast. Mängijateta ei ole klubil võimalik, olgugi et vastav soov on jätkuvalt olemas, viidatud võistlustest osa võtta. Klubil ei ole ka võimalik kuidagi sundida mängijaid mängudele ilmuma. Klubil on võimalik oma õiguste kaitsmiseks astuda juriidilisi samme seoses mängijate lepingute rikkumisega, mida aga ei ole kahjuks võimalik teha samal ajal Eesti meeste esi- ja meistriliigas osalemisega.

HC Tallinn vabandab kujunenud olukorra pärast, olgugi et vastutus kujunenud olukorras lasub mängijatel, kes alusetult keelduvad HC Tallinna võistkondi esindamast. HC Tallinn kinnitab siinkohal, et tal puuduvad täitmata kohustused mängijate ees, ning et see teade on tingitud üksnes soovist hoida ära Eesti Käsipalliliidu ning konkurentklubide jaoks tekkivaid ebamugavusi ning kulusid, mis vaieldamatult kaasneksid olukorras, kus ebaselgus Tallinna Spordikool/Audentes ning HC Tallinn mängude toimumise või mittetoimumisega jätkuks tänasel kujul.

HC Tallinn palub Eesti Käsipalliliidul teavitada Eesti meeste esi- ja meistriliiga võistkondi kujunenud olukorrast esimesel võimalusel, kuivõrd juba 28.02.2024 on planeeritud toimuma Mistra vs. Tallinn Eesti meeste meistriliiga mäng ning 29.02.2024 HC Viimsi vs. Tallinna Spordikool/Audentes Eesti meeste esiliiga mäng.»

***

HC Tallinnas läksid asjad hapuks paar nädalat tagasi, kui klubi juht Risto Lepp otsustas vallandada senise peatreeneri Martin Noodla ning määras ennast hooaja lõpuni peatreeneriks. 

Vahetult pärast seda andsid mängijad teada, et nemad enne stipendiumivõlgade tasumist Lepa käe all väljakule ei jookse. Kuigi Lepp olevat isiklike kontaktide kaudu saanud seejärel toetajatelt abikäe ja võlad ära klattinud, ei osutunud see piisavaks, et mängijad treeningutele naaseks. 

HC Tallinna mängija Kert Liinat selgitas eelmisel nädalal Postilehele, et põhjus peitus usalduse kadumises: «Võistkonnas on tugev arusaam, et sulle makstakse kellelegi teisele võlgu oldud rahade eest ning järgmisel hetkel oled sina see, kelle võlgnevuste eest kellegi teise ees asju klatitakse. Niiviisi ei taha keegi jätkata ja otsustasime, et kusagile tuleb piir tõmmata.» 

Nõnda jäi kolmapäeva õhtul ära HC Tallinna ja Mistra vaheline kohtumine, kuivõrd HC Tallinnal polnud lihtsalt mängijaid, keda väljakule saata. Samal õhtul otsustas Lepp alaliitu ka hooaja enneaegsest lõpetamisest teavitada.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles