Koduse liiga suurim punktikahur jääb ka järgmiseks hooajaks Eestisse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Renato tõi Cronimet liiga põhiturniiril 500 punkti.
Renato tõi Cronimet liiga põhiturniiril 500 punkti. Foto: Helin Potter

Võru VK Barrus pikendas hiljuti lepinguid kolme mängijaga: järgmisel hooajal jätkavad meeskonnas esilibero Cris-Karlis Lepp, nurgaründajate osakonnas arenguhüppe teinud Robin Kahu ja Cronimet liiga tänavuse hooaja suurim punktikütt Renato Oliveira Santos.

Brasiiliast Aracajust pärit diagonaalründaja Renato toomist Võrru võib pidada lotovõiduks. Varasemalt ainult ühe hooaja professionaalina tegutsenud pommitaja suutis esimesel Cronimet liiga hooajal kanda rünnakukoormust stabiilselt läbi hooaja ning oli seejuures liiga parim skoorikütt 500 punktiga. 

Võru peatreeneri Oliver Lüütsepa sõnul võeti Renato klubisse toomisega hooaja alguses suur risk: «Vaatasime läbi kümneid mehi, suhtlesime agentidega ning lootsime, et oleme oma võimaluste piires teinud õige valiku. Sel korral saame õnneks nentida, et läks hästi.

Füüsise poole pealt on ta juba praegu atleet, aga üldmängu ja kogemuste kasvuga on võimalik järgmisel hooajal veel kõvasti juurde panna. Renatol on aidanud siinne keskkond areneda ja koostöö jätkamine on mõlema poole ühine huvi.»

Cronimet liiga 23/24 hooaja suurimad punktikütid

1. Renato Oliveira Santos (Võru VK Barrus) 500

2. Timo Ander Lõhmus (Tartu Bigbank) 364

3. Janis Medenis (Jekabpilsi Luši) 325

4. Matthew Aubrey (Selver/TalTech) 323

5. Andrus Raadik (Pärnu VK) 294 

Cris-Karlis Lepa ja Robin Kahuga jätkamist peab Lüütsepp samuti loogiliseks sammuks: «Lepp ja Kahu on mänginud ennast fännide südamesse ning on selgelt meeskonna ühed tugitalad. Meeskonna tuumiku ja kvaliteedi hoidmise seisukohalt on nende jätkamine hädavajalik.»

Võru Barrus lõpetas Cronimet liiga tänavuse põhiturniiri teisel kohal, kuid jäi seejärel play-off'ides final four'ist välja. Oma medalijahti jätkatakse nüüd Eesti meistrivõistlustel: kolme võiduni peetava poolfinaalseeria avamängus teeniti koduväljakul Tartu Bigbanki üle magus 3:1 võit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles