Tallinnas elav jalgpallilegend rääkis avameelselt tervisemurest

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jari Litmanen
Jari Litmanen Foto: PHILIPPE DESMAZES / AFP

Tallinn on koduks Soome ajaloo edukaimale jalgpallurile Jari Litmanenile, kes rääkis The Guardianile praegusest elust Eestis.

Litmanen naudib enda üsna vaikset elu Eestis, ent ta ei saa seda täiel rinnal teha, kuna taastub endiselt koroonaviirusest ja sellega kaasnenud tagajärgedest. Seejuures nakatus soomlane koroonaviirusega juba 2020. aasta kevadel. «Koroonaviirus sai mind nüüd mõned aastad kätte. Olen küll veidi taastunud ja püüan üha rohkem asju teha, ent kõik pole endine. Saan rahulikult kõndida, jalgrattaga sõita või tunnikese suusatada, ent pean ettevaatlik olema. Pean mäletama, kui nõrk ma tegelikult olin,» lausus Litmanen The Guardianile, kus kinnitas, et enne haigust võis teda näha isegi jalgpalli mängimas.

Seejärel avaldas Soome jalgpallilegend huvitava tõe. Nimelt pole tema südames kodulinn ei Eestis ega ka Soomes, vaid hoopis Hollandis. Nimelt peab ta enda kodulinnaks Amsterdami, kus ta aastaid Ajaxi meeskonda esindas. Nende ridades krooniti ta ka 1995. aastal Meistrite liiga võitjaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles