Politseiuurimine ei tuvastanud Ukraina päritolu noorhokimängija löömist Kohtla-Järvel (1)

Postimees Sport
Copy
Sümbolpilt, pole seotud juhtumiga.
Sümbolpilt, pole seotud juhtumiga. Foto: IMAGO/Lobeca/Scanpix

Märtsi alguses leidis Eesti ajakirjandusväljaannetes kajastamist 21. jaanuaril Kohtla-Järvel klubide Viru Sputnik ja HC Vipers noorte jäähokimängul aset leidnud intsident, milles üks mängija solvas Ukraina päritolu vastasmängijat ksenofoobse terminiga.

Solvangu teinud mängijale määras Eesti Jäähokiliidu distsiplinaarkomisjon kahemängulise mängukeelu. Ühtlasi rõhutas distsiplinaarkomisjon, et Eesti hokis ei ole mingit kohta ksenofoobiale ja vastasmängija või pealtvaatajate solvangutele, seisab pressiteates.

Intsidendi kajastustes levis ühtlasi teave, nagu oleks pärast mängu tekkinud rüseluse käigus ühe Ukraina päritolu poisi suhtes tarvitatud füüsilist vägivalda. Meedias avaldatud infot hakkas kontrollima politsei ning Eesti Jäähokiliit edastas politseile ka vastavad distsiplinaarkomisjoni materjalid.

27. märtsil teavitas politsei Eesti Jäähokiliitu, et uurimise käigus tuvastati küll ühe hokimängija löök, kuid see toimus kogemata, juhtunu pärast vabandati ning mis kõige olulisem, fakt Ukraina päritolu mängija ründamisest ei leidnud kinnitust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles