Uus piiriülene projekt ühendab Eesti ja Petseri jalgpalli

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Koos uue hooajaga sai alguse piiriülene koostööprojekt, mille raames osalevad viis Petseri noortevõistkonda Eesti meistrivõistlustel. Projekti üks eesmärkidest on väärtustada ajaloolisi kultuurisidemeid Eesti ja Petseri vahel.

Täna Venemaal Pihkva oblastis asuv Petseri on Setumaa ajalooline keskus, mis asulana kujunes 1473. aastal rajatud kloostri ümber. Tartu rahulepinguga jäi Petseri Eesti osaks, 1934. aasta rahvaloenduse andmetel oli Petseri elanikest eestlasi 54%. Praeguseks on eestlaste osa jäänud küll minimaalseks, ent Eesti juurtega inimesi ja ka Eesti kodanikke elab Petseris omajagu.

2012. aastal teevad Petseri võistkonnad väljaspool arvestust kaasa noormeeste B1, B2 ja C2 ning tütarlaste B ja C klassis, sama jätkub ka 2013. aastal. Osalevatele võistkondadele on projektis osalemine tasuta.

Piiriülese projekti osa on ka kunsturuväljaku ehitamise lõppjärk Narvas, uue staadionimuru paigaldamine Petseris, Eesti treenerite osalemine suvelaagris Petseri ja Petseri treenerite osalemine suvelaagrites Põlvas ja Võrus, Eesti ja Petseri treenerite seminar ning novembris 2012 ja märtsis 2013 Narvas uuel kunstmurul toimuv talvine noorte karikaturniir.

Projekti toetab Euroopa naabrus- ja partnerlusinstrumendi Eesti – Läti – Vene piiriülese koostöö programm 2007 – 2013 summas 299 342,25 eurot, mis on 90% projekti maksumusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles