VIDEO Kalev Kruus vabandas Euroliiga mängija ees

Postimees Sport
Copy
Kalev Kruus.
Kalev Kruus. Foto: Taavi Sepp

Eile Kaunase Žalgirise korvpallimeeskonna nukrat kohtumist kommenteerinud Kalev Kruus oli sunnitud oma sõnu sööma.

Kogu kohtumise vältel rünnakul üsna hambutult tegutsenud Leedu au ja uhkus kaotas võõral väljakul 66:69 Monacole. Kuna paar tundi hiljem alistas Belgradi Partizan võõrsil Berliini ALBA, sai selgeks, et Žalgiris jääb kümne parema hulgast ehk play-in'ist välja.

Samas tuleb neid võitluse eest kiita. Viimasel veerandajal rabeleti suurest kaotusseisust välja, jättes endale vähemalt väikesegi võiduvõimaluse. Sealt hakkasidki asjad hargnema.

Kui kellale oli jäänud 5,4 sekundit, läks Žalgirise ääremängija Brady Manek 65:69 seisult kahele vabaviskele. Esimene sopsas, teises käskis treener meelega mööda visata. Jänki kuulas käsku, virutades palli igavese hooga rõnga alumisse ossa. Aga kõlas kohtuniku vile.

Järgnes Kruusi tiraad, kuidas Manek ei tunne väidetavalt korvpallireegleid. Kommentaator eeldas, et pall peab tõusma korvist kõrgemale.

Täna avaldati aga sport.tv3.ee portaalis uudis koos videoga, kus Kruus selgitas, et eksis nii tema, aga ka kohtunikud. Välja on toodud kuvatõmmis FIBA reeglistikust, kus seisab vabavisete alateema all: «Kasutada võib üks kõik millist meetodit, peamine, et pall läbiks rõnga ülevalt poolt või puudutaks rõngast.»

«Vabandust Bardy Maneki ja korvpallisõprade ees veelkord,» lõpetas Kruus pöördumise. 

Ta lubas eilse õhtuse kohtumise eest saadud töötasu «annetada» Eesti korvpallitreenerite arengustipendiumi programmi.

Vaata Kruusi täispikka avaldust:

Vaata Maneki olukorda:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles