Õiglane alustab hooaega järgmisel nädalal, Tilga loobus avastardist

Karl Mihkel Eller
Copy
Vasakult: Karel Tilga, Johannes Erm ja Janek Õiglane.
Vasakult: Karel Tilga, Johannes Erm ja Janek Õiglane. Foto: Tairo Lutter

Eesti kümnevõistlejate kõrge tase paneb kõiki pingutama, sest suvisele Pariisi olümpiamängudele pääsemiseks tuleb kõvasti pingutada. Eestile on vaid kolm kohta, kuid nõudlejaid kordi rohkem. Järgmisel nädalal alustavad esimesed neist välihooajaga.

Praeguse seisuga sõidavad Pariisi olümpiale Eesti mitmevõistlejatest Karel Tilga, Janek Õiglane ja Johannes Erm. Kuid turvaliselt ei saa neist end tunda keegi, sest hammast ihuvad tippvõistluse piletile veel ka 2019. aasta MM-hõbe Maicel Uibo ja mullu sise-EMil pronksi teeninud Risto Lillemets.

Paljuski tiheda konkurentsi tõttu tuleb tänavust välihooaega alustada tavalisest varem. Lisaks olümpiale on kavas ka Euroopa meistrivõistlused, mis seekord toimuvad Roomas. Kergejõustikuliit on teatanud, et EMile sõidab vähemasti üks sportlane, kes on alanud hooajal kogunud 8200 punkti.

Välihooaja avab eestlastest esimesena Õiglane, kes osaleb järgmise nädala keskpaigas USAs Walnutis toimuval võistlusel. Samal üritusel pidi startima ka Tilga, kuid kergejõustikuliit kinnitas, et tema nimi on stardinimekirjast maha võetud ja hooaja esimese kümnevõistluse teeb ta juuni alguses EMil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles