Soomlasi tabas õllekriis

Copy
Soome fännid jäähoki MMil.
Soome fännid jäähoki MMil. Foto: MARTIN DIVISEK / EPA / SCANPIX

Jäähoki MMil said alagrupimängud ühele poole, kuid ühel neist tabas Soome hokifänne suur ehmatus. Prahas toimunud kohtumises Taaniga kogesid põhjanaabritest pealtvaatajad sama, mida eelmisel nädalal Finnairi lennul – õllekraanid jäid kuivale. Seekord neile, kel polnud varutud ohtralt Tšehhi kroone.

Nimelt vedas korraldajaid alt kaardimaksesüsteem, mis kohtumise vältel töötamise lõpetas. Nii tuli publikul kesvamärjukese eest tasuda sularahas, mida tänapäeval kantakse kaasas võrdlemisi vähe. Mõnikümmend eurot võis rahakotis leiduda, kuid Tšehhis maksab vaid kohalik kroon.

«Tekkis üsna suur paanika. Mõned läksid eriti hulluks, millegipärast olid need eeskätt naised. Üks soomlanna pakkus välja, et tal on taskus paar ehet,» rääkis Soome koondise poolehoidja Sami Karjalainen Iltalehtile, et sularaha asemel mõeldi ka kallima vara käiku laskmisele.

Osal fännidel oli sularaha varutud, kuid peagi tekkis järgmine tõrge: sularahamüügi tõttu sai baarides vahetusraha otsa. «Kui sul on taskus 2000 krooni ja õlu maksab 300, siis oleks päris kahju 1700 krooni jootraha anda,» kirjeldas Karjalainen.

Olukord oli kummaline, aga baaritöötajatel ei jäänud muud üle kui käsi laiutada. Mängu vaadanud Jasmiina Ruskojärvi sõnul olid mõned Soome pöidlahoidjad leidlikud. «Meie ees maksid soomlased oma ostude eest ülekandega Tšehhi fännidele, sest neil oli sularaha.»

Tasub rõhutada, et õlu areenil otsa ei lõppenud ja probleem seisnes puhtalt maksehäiretes. «Meid säästeti katastroofist,» võttis Late Viitanen kokku. «See on natuke halb, kui keel jääb suulae külge kinni. Häälepaelad ei tööta sellises niiskuses,» lisas Ilkka Torppa.

Tagasi üles