Vägevas seerias edestab Aronit F1 poodiumimees

Karl Mihkel Eller
Copy
Paul Aron Monaco tänavarajal.
Paul Aron Monaco tänavarajal. Foto: Paul Vaicle/DPPI/Panoramic/imago/Scanpix

Paul Aron (Hitech) saavutas täna F2-sarja Monaco põhisõidus kolmanda koha, kuid sellest piisas, et tõusta punktitabelis esimeseks. Ühtlasi jätkas 20-aastane tallinlane vägevat seeriat, sest on jõudnud kõigil viiel etapil esikolmikusse. F2 ajaloos on Aronist vägevama seeria teinud vaid kaks sõitjat, üks neist on 2021. aastal üldvõitjaks tulnud ja teist hooaega F1 McLareni meeskonnas sõitev Oscar Piastri.

Aron on pärast viite etappi kogunud 80 punkti ja tõusis nüüd sarja liidriks. Seni avasõidust alates esikohta hoidnud Zane Maloney (Rodin) teenis Monacost juurde vaid ühe punkti, tal on nüüd koos 69 punkti ja ta langes kolmandaks.

Kümnest sel aastal toimunud võistlusest on Aron pooled lõpetanud kolme parema seas. F2-karjääri esimese poodiumikoha teenis ta märtsis toimunud avaetapil Bahreinis, kui kerkis kolmandaks põhisõidus. Teisel etapil Saudi Araabias tuli ta teiseks sprindis, kolmandal etapil Austraalias samuti teiseks, kuid siis põhisõidus. Eelmisel nädalal Imolas oli ta sprindis lähedal karjääri esimesele võidule, kuid pidi lõpuks leppima teise kohaga.

Viiel esimesel etapil järjest poodiumile on F2-sarjas kerkinud nüüd vaid neli sõitjat. 2021. aastal teenisid vähemalt viielt esimeselt etapilt punkte praegused F1-sõitjad Oscar Piastri ja Gunayu Zhou, aga ka Dan Ticktum. Kui Zhou seeria lõppes viiendal etapil, siis suutis Ticktum seda venitada kuue etapini.

Ainurekord on Piastri nimel, kes mahtus 2021. aastal ühel etapil vähemalt korra esikolmikusse kõigil kaheksal etapil. Aroni saavutuse teeb aga erilisemaks asjaolu, et 2021. aastal oli ühel nädalavahetusel kavas kolm sõitu – kaks sprinti ja üks põhisõit ning seega oli sõitjatel üks võistlus rohkem, et pjedestaalile pääseda.

F2 sõitjad saavad nüüd natuke puhata, sest erinevalt F1 sarjast nemad kahe nädala pärast Kanadas ei võistle. F2 sari jätkub 22.-23. juunil Hispaanias Barcelona ringrajal.

F2 sarja puntitabel pärast viite etappi

Foto: fiaformula2.com
Tagasi üles