Aroni mänedžer: me ei taha tekitada Pauli ümber F1 survet

Copy
Paul (valges) ja Ralf Aron (punases) koos tiimikaaslastega.
Paul (valges) ja Ralf Aron (punases) koos tiimikaaslastega. Foto: Twitter @fansofpaularon

F2 sarja liidrikoha haaranud Eesti vormelisõitja Paul Aroni mänedžer on tema vend Ralf Aron, kelle hinnangul on tema hoolealune alustanud hooaega suurepäraselt, kuigi paranemisruumi on alati. Samas kinnitas ta, et Pauli sihid on praegu seotud F2ga ja vormel 1 autoga kihutamisest ei tasu veel nii vara rääkida.

F1-karussell võistleb järgmisel nädalal Kanadas, kuid F2 jätkub suvise pööripäeva nädalavahetusel Hispaanias Barcelona ringrajal. Paul Aronile tuleb see iseenesest kasuks. F1 tähtsad ninad hoiavad aste madalamas toimuval silma peal ning kindlasti märgatakse ka tema edukat hooaja algust.

Pauli mänedžer on tema kuus aastat vanem vend Ralf Aron, kelle sõnul on Paul pannud end heasse positsiooni. Samas toonitab ta, et fookus tuleb hoida F2-l ning rääkida F1-tiimide huvist, on selgelt ennatlik.

«F2-hooaja algus on läinud hästi. Siit-sealt saab veel paari asja parandada ja ehk seeläbi on võimalik edumaad kasvatada. Praegu on meie kindel fookus F2s ja nõme oleks seda viia sealt kaugemale,» ütles Ralf Aron.

Väga paljud F2-sõitjad on tihedalt seotud mõne F1-meeskonnaga ning on nende reservsõitjad. Tänavu on Ferrari juunioriitmi kuuluv Aroni konkurent Oliver Bearman juba tuleristsed F1s saanud, kui pidi Saudi Araabia etapil hüppama Carlos Sainzist vabaks jäänud vormelisse, kes läks pimesooleoperatsioonile.

Aron oli kuni eelmise aastani Mercedese noortetiimis, kuid praegu ei ole ta ametlikult seotud ühegi F1-meeskonnaga. Mõistetavatel põhjustel ei saanud Ralf Aron kommenteerida, kas ja milline suhtlus on tal olnud F1-tiimidega.

Ajalugu on aga näidanud, et isegi kui tuled F2 meistriks, siis F1 pääsemiseks sellest alati ei piisa. Alates 2017. aastast on F1 pääsenud viis F2 meistrit, viimase kahe hooaja võitjad on jätkuvalt F1-tiimi reservsõitjad, kuid saavad sõiduaega mõnes muus sarjas.

Paul Aron tõdeb, et F1 ongi ettearvamatu ning seal võivad asjad väga kiiresti muutuda. «Oscar Piastri võitis järjest kõik alamsarjad, ka F2, aga F1 kohe ei saanud. Samas Alexander Albon oli F2s kolmas, aga sai kohe F1. Eks sõltubki, kuidas võimalused tulevad ja mis juhused kokku langevad. Ennustamisega pole mõtet tegeleda, saab ainult endast parima anda. F2 meistritiitel suurendab võimalust F1 saada, aga ei garanteeri midagi,» arvas Paul Aron.

Kui tänavusele F1-sarjale läks vastu täpselt sama sõitjate rivi, mis eelmise hooaja lõpetas, siis praeguse seisuga on järgmisel hooajal F1s 11 vakantset sõitjakohta. Ralf Aron ei taha spekuleerida, kui suur on Paul Aroni võimalus sõita tulevikus kuninglikus vormelisarjas.

«Kordan veel, et praegu tuleb keskenduda F2-le. Me ei taha tekitada Pauli ümber F1 survet, mis F2 projektile kaasa ei aita. F2 meistritiitel maksab alati palju. Ükskõik, millise sarja võitmine maailmas on raske. Kui saad sellega hakkama, siis see aitab alati kaasa,» ütles Ralf Aron.

Tagasi üles