Kohtunikku tõuganud Elvis Brauerile määrati pikk võistluskeeld (2)

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Politseipatrull 18. mail toimunud kolmanda liiga põhja piirkonna matšil FC Hella Hundi ja FC Zenidi vahel.
Politseipatrull 18. mail toimunud kolmanda liiga põhja piirkonna matšil FC Hella Hundi ja FC Zenidi vahel. Foto: @fchellhunt/Instagram

Mai keskel kolmanda liiga jalgpallimängus kohtunikku tõuganud Elvis Brauerile määrati viiemänguline võistluskeeld.

18. mail toimunud Tallinna FC Hella Hundi ja Tallinna FC Zenidi vaheline kohtumine jõudis kesta vaid kümmekond minutit, mil Brauer astus talle punast kaarti näidanud peakohtunik Kirill Andrejeviga füüsilisse kontakti. Intsidendi järel kohtumine peatati ja asjasse kaasati ka politsei.

Kuigi Brauer väitis hiljem, et kogu asja algatas arbiiter, kes tõukas teda esimesena, ja üleüldse olevat tegemist poliitilise ärategemisega, siis Eesti jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjon säärase versiooniga nõus polnud ja otsustas mängijale määrata viiemängulise võistluskeelu. 

«Distsiplinaarkomisjon menetles meeste kolmanda liiga põhja piirkonna mängu FC Hella Hundi ja FC Zenidi vahel toimunud kohtumise katkestamist, võttes selgitusi kõigilt asjaosalistelt. Komisjon otsustas määrata FC Zenidile katkestatud mängus tehniline kaotus ja mängija Elvis Brauerile eemaldamisjärgse käitumise eest viiemänguline keeld,» kommenteeris juhtunud jalgpalliliit.

«Menetluse käigus ei leidnud kinnitust ajakirjanduses kõlanud väide, nagu kohtunik oleks konflikti provotseerinud või alustanud,» lisasid nad.

Brauerile (sünninimega Liivamägi) määrati 2013. aastal nii Eestis kui ka üle maailma jalgpallis tegutsemise keeld kihlveopettuses osalemise eest. Skandaali järel arvati ta Tallinna Kalevi klubist välja ning Elvis Liivamägi muutis oma nime, määrates uueks perekonnanimeks Brauer.

2019. aasta juulis vutimehe karistust vähendati ning seni kehtinud sanktsioonid asendati määramata ajaks mängukeeluga EJLi egiidi all peetavatel võistlustel viieaastase katseajaga.

2021. aasta novembris koroonapandeemia haripunktis sai Brauer tuntuks kui skandaalse MEM Cafe üks omanikest. Kohvikus ei kontrollitud sel ajal kehtinud Covid-tõendeid, kuigi valitsuse korralduse järgi pidid kõik toitlustuskohad seda siis tegema. Kahel korral takistas Brauer politseinike kohvikusse sisenemist ning seetõttu kasutasid politseinikud jõudu. 30. novembril suleti kohvik terviseameti ettekirjutuste alusel.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles