Õigeks mõistetud Priinits: olin positiivselt šokeeritud

Copy
Sten Priinits
Sten Priinits Foto: Tairo Lutter

Epeevehklemise Eesti meeste esimõõk Sten Priinits sai aprilli alguses 18 kuu pikkuse võistluskeelu, sest polnud aasta jooksul kolmel korral dopinguküttidele kättesaadav. Eesti dopinguvastane apellatsioonikolleegium mõistis Priinitsa õigeks ning sportlane ise oli veendunud, et säärane otsus lõpuks ka saabub.

«Arvestades viimast kaht kuud, siis esialgu ei suutnud isegi uskuda antud otsust. Olin positiivselt šokis,» kirjeldas Priinits oma esimest emotsiooni, kui sai apellatsioonikollegiumi otsusest teada. «Tegime advokaatidega väga palju tööd selle nimel. Otsisin juba eelnevalt tõendeid ja lootsin, et distsiplinaarkomisjoni eel mõistatakse mind õigeks. Nüüd leidsime veel erinevaid tõendeid, et mind õigeks mõista.»

Kuigi sportlane mõisteti küll apellatsioonikollegiumis õigeks, siis ei tea ta täpselt, mis sammud sellele järgnevad. Praegu polnud tal isegi selgust, kas võistluskeeld üldse tühistatakse. Tema tugines kolleegiumi ühe liikme, Erki Noole Postimehes öeldule

Noole sõnul on nüüd võimalik, et keeld tühistatakse, aga see on Eesti antidopingu otsustada. «Samas on neil ka variant otsus kohtusse edasi kaevata,» kostis kümnevõistluse olümpiavõitja.

Olenemata praegusest otsusest, siis rebiti võistluskeelu tõttu Priinitsa eluunistus, Pariisi olümpiamängudele pürgimine, ribadeks. Sportlane panustas meeletult energiat Prantsusmaal toimuvale spordipeole kvalifitseerumiseks ja see teebki teda vägagi kurvaks.

«Poolteist aastat rabelesin, et saada edukalt hakkama nii pereelus, treeneritöös kui ka tippsportlasena. Võistluskeelu tõttu üks unistus lõppes. Kõik inimesed eksivad ja minu ülesanne oli tõestada enda õigust antud olukorras.

Enne seda võistluskeeldu olin sportlasena väga heas seisus. Enesekindlus tõusis ja tulemused näitasid, et rasked treeningud on vilja kandmas. Lihtsalt selline pöörane elu, kus pidin end erinevatesse asukohtadesse jagama, tekitas näpuvea, mis lõpuks rikkumisena saatuslikuks sai,» lausus Eesti esimõõk.

Kui Eesti Antidopingu ja spordieetika sihtasutus tühistabki Priinitsa võistluskeelu, siis läheb ta enda sõnul võistlustulle veelgi näljasemalt kui varasemalt. Tema eesmärk on alati kõige kõrgem. «Olen inimene, kellele meeldib võita. Teen kõik selle nimel. Olgu need Läänemaa lahtised meistrivõistlused või erinevad tiitlivõistlused, mina lähen alati kõike välja panema,» lõpetas Priinits intervjuu.

Märksõnad

Tagasi üles