Latvala andis Toyota tuleviku osas huvitava vihje

Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Nikos Katikis/Dppi/Scanpix

Soome rallitalent Sami Pajari võib olla Toyota tiimi n-ö uus projekt.

Neljapäeval selgus, et Rally2 klassis särav 22-aastane sõitja teeb juuli keskel Läti MM-etapil debüüdi kõrgeimas konkurentsis. Toyota hübriidmasinaga rajale tuiskavat Pajarit on ees ootamas helge tulevik.

Jaapani autotootjal on oma arenguprogramm, kust on näiteks tuule tiibadesse saanud Takamoto Katsuta. Aga... «Vaatame igal pool ringi, et leida andekaid sõitjaid. Toyota tahab noored sõitjad tippu viia,» viitas tiimipealik Jari-Matti Latvala, et neil võiks olla Pajariga suuremad plaanid.

«Samit oleme jälginud 2024. aasta algusest saati. Ta on esinenud väga hästi. Ootame huviga, et näha, mida ta suudab. Soovime tema potentsiaali avastada.»

Pajari on tänavu osalenud Yaris GRiga kolmel MM-etapil. Tal on Rally2 klassis ette näidata Rootsi teine koht ning viimase, Sardiinia võit. Portugalis jäi võistlus pooleli.

«Aitasin Samit 2021. aastal, kui ta hakkas WRCs karjääri üles ehitama,» lisas Latvala. «Meie jaoks on praegu peamine, et ta mõistaks Rally1 ja Rally2 auto vahet. Me ei oota temalt tulemust. Tahame, et ta saaks kogemusi.»

Esmakordselt MM-kalendrisse kuuluv Läti ralli toimub 18.-21. juulini. Enne seda kihutatakse veel juuni lõpus Poolas.

Tagasi üles