Rovanperä avaldas ühe oma eluunistuse

Copy
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Kahekordne autoralli maailmameister Kalle Rovanperä tegi nädalavahetusel debüüdi Porsche ringrajasarjas. Pikemas plaanis on ta oma eesmärgi ringrajaspordis sidunud Le Mansi Hypercari klassiga, kus proovis mõne aasta eest kätt ka Sébastien Ogier, kuid kaheksakordset maailmameistrit ei saatnud eriline edu.

Beneluxi Porsche Carrera karikasarja võistlusel Zandvoorti rajal sai Rovanperä esimeses sõidus neljanda, teises viienda koha. Porsche 911 GT3-autoga sõitnud 23-aastase soomlase sõnul polnud rajal sekundikümnendikke jahtida just kõige lihtsam.

Ta osaleb sama sarja etappidel veel mitu korda, seda kuni oktoobrini. Kuid rallimeister tahab ringrajal saavutada midagi veel suuremat. Kaugemas tulevikus ihkaks ta sarnaselt Toyota tiimikaaslasele Ogier’ile oma oskused proovile panna ringrajaautode kestvussõidusarjas WEC.

2022. aastal osales Ogier WECi etappidel ja ka legendaarsele Le Mansi 24-tunni sõidul. Toona jättis 40-aastane prantslane aga ringrajakarjääri ootamatult katki ja hooaja viimastel etappidel ei võistelnud. Ta tõi põhjenduseks, et soovib veeta rohkem aega perega, kuid tegelikult polnud ka tema tulemused kõige kõrgemast klassist. Ogier põhjendas, et ringrajasport vajanuks temalt täit pühendumust, kuid ta polnud selleks valmis.

Rovanperä tunnistas, et Le Mansi kestvussõit kuulub tema unistuste sekka. «Olen alati tahtnud ringrajal sõita ja mul on mõned unistused, nagu Le Mansi või Nürburgringi kestvussõit. Kuid kõigepealt vaatame, kuidas Porsche Carrera Cup Beneluxi võistlused lähevad,» jäi ta väljaütlemistes tagasihoidlikuks, vahendas rallit.fi.

WEC-sarja uustulnukate testid korraldatakse hooaja lõpus. Toyota on seal esindatud oma GR10 hübriidautoga, mis on end kestuvssarjades tõestanud. «Ma tõesti tahaksin seda testida. On näha, kui hästi on Toyota WEC-sarjas hakkama saanud. Kõigepealt peame simulaatoris testi tegema ja kõik sõltub sellest. Selle autoga sõitmiseks peab olema piisavalt kiire,» ütles Rovanperä.

Ralli MM-sarja tiitlikaitsja Rovanperä osaleb täna vaid valitud MM-rallidel, kuid on lubanud, et 2025. aastal on ta WRCs täiskohaga tagasi.

Tagasi üles