Vehklemisliidu president Lehise juhtumist: Katrina on olümpiavõitja, aga meil on neid neli (4)

Copy
Katrina Lehis kaks aastat tagasi EMil.
Katrina Lehis kaks aastat tagasi EMil. Foto: Tairo Lutter

Eile selgus, et Tokyo olümpial epeevehkluse individuaalse pronksi ja võistkondliku kulla võitnud Katrina Lehis jääb EMi koondisest välja.

Eesti naiste epeekoondise peatreener Kaido Kaaberma esitas alaliidu juhatusele kinnitamiseks Eesti naiskonna koosseisu EMiks, kuhu kuulusid edetabeli põhjal Nelli Differt, Irina Embrich, Erika Kirpu ja peatreeneri valikul Julia Beljajeva.

Ainsa meie vehklejana Pariisi olümpiale mineva Differti järel on aga Lehis Eesti pingereas teine. Alaliidu protokollis põhjendatakse Lehise puudumist järgmiselt: «Katrina Lehis oli kutsutud, kuid ta ei osalenud koondise kalenderplaani kinnitamise koosolekul ja Põhjamaade meistrivõistluste eel toimunud laagris.»

Peeter Järvelaid
Peeter Järvelaid Foto: Konstantin Sednev

Veidi hiljem kommenteeris juhtunut ka alaliidu president Peeter Järvelaid.

«Ei, aga Katrina on üks olümpiavõitja, meil on neli olümpiavõitjat. Ja nüüd on küsimus selles, et meil on praegu kuus maailmatasemel tippvehklejat. Kujutage ette, meil on praegu niimoodi, et kuus – kõik on Euroopa meistrid, kõik on maailmameistrid, neli tükki on olümpiavõitjad. Differt, number üks, on eelmise aasta Euroopa individuaalne pronks, tal peaks olema õigust ju kaitsta seda tiitlit või kõrgemale. Meil ei ole ühtegi ala Eestis, kus oleks selline tase või selline probleem,» rääkis ta ERRi spordile.

Tagasi üles