Rootslased süüdistavad itaallasi kodusel kergejõustiku EMil korruptsioonis

Jarmo Jagomägi
, reporter
Copy
Tobia Bocchi aidati EMi finaali.
Tobia Bocchi aidati EMi finaali. Foto: Andreas Solaro / AFP / Scanpix

Roomas toimuv kergejõustiku EM on lisaks tulemustele pakkunud kahetsusväärselt palju juttu ka erinevatest probleemidest.

Peamised mured peituvad erinevates süsteemides ja neis haldavates inimestes. Küll jookseb kokku tulemusprotokoll, siis tuleb rinda pista fantoom-valestartidega, mõne mõõteriista tõrke või inimliku ebakompetentsusega.

Eile esines eriti jõulise avaldusega Rootsi koondise üks treeneritest Yannick Tregaro. Kolmikhüppaja Gabriel Wallmarki juhendaja süüdistas itaallasi valemängus.

«Pole okei omadele nii ilmselgelt eelist anda. Keegi peab selle lõpetama. Paistab, et ka koondiste juhtidel pole murede korral midagi teha. Kui kohtunikud on korrumpeerunud, siis kuhu saab üldse pöörduda?» küsis Tregaro sotsiaalmeedias retooriliselt.

Tema kaebus puudutab pühapäevast meeste kolmikhüppe eelvõistlust. Itaallane Tobia Bocchi piirdus tulemusega 16.43 ning jäi esiti teisena finaali ehk 12 parema ukse taha. Järgnes aga protest, mis rahuldati.

Miks? Sest taas oli probleeme ühe tulemuse mõõtmisega. Nõnda venis Bocchi viimase katse ooteaeg pikale ning lohutuseks premeeriti teda finaalipiletiga, kus täna võtavad tosina sportlase asemel mõõtu hoopis 13.

Rootslased on korralikult turris, sest vaat et iga päev tuleb tegeleda mingi jamaga. Kohtunike toast on erinevatel põhjustel läbi käinud Henrik Larssoni (100 m), Samuel Pihlströmi (1500 m) ja Erik Erlandssoni (200 m) juhtumid.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles