Eneli Jefimova: ma olen Euroopa meister ja seda veel olümpiadistantsil!

Copy
Eneli Jefimova
Eneli Jefimova Foto: Scanpix/AFP

Eneli Jefimova tegi Eesti spordiajalugu ning võitis esimese eestlasena pika raja Euroopa meistrivõistlustelt kuldmedali.

17-aastane Jefimova teenis Belgradis pikas basseinis 100m rinnuliujumises ajaloolise kuldmedali ajaga 1.06,41. Varasemalt kuulus Eesti ujumiskoondise parim koht Triin Aljandile, kes 2012. aastal võitis hõbemedali 50m liblikujumises, vahendas Eesti ujumisliit.

«Väga segased tunded, ma olen Euroopa meister ja seda veel olümpiadistantsil,» sõnas Jefimova. «Kui ma nägin tablool number ühte, siis sain aru, et sain sellega hakkama.»

Jefimova järel lõpetas teisena Šveitsit esindav Lisa Mamie (1.07,15 ) ja pronksmedali teenis rootslanna Olivia Klint Ipsa (1.07,73).

«Esimene 50 meetrit tegin ühe tõmbe plaanitust vähem ja seetõttu oli ka esimene pool veidi aeglasem kui poolfinaalis, kuid distantsi teine pool tundsin end hästi ja suutsin suruda,» sõnas Henry Heina hoolealune.

«Esimene olla nii lühirajal kui ka pikas basseinis on nagu wow tunne. Kui kunagi küsitakse, kes oli esimene EM kuldmedali võitnud Eesti ujuja, siis öeldakse, et see olen mina. See on väga uhke tunne ja mind valdab suur rõõm,» lisas Euroopa meister.

Teise eestlasena finaalis ujunud Maria Romanjuk sai kirja enda karjääri parima tiitlivõistluste tulemuse lõpetades viiendana. Ta läbis distantsi ajaga 1.08,22.

Tagasi üles