Pentsik olukord pani Rovanperä otse-eetris ropendama

Tõnis Grepp
, reporter
Copy
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Foto: Scanpix/IMAGO/PanoramiC

Poola MM-ralli esimese katse võitis Ott Tänak. Seitsmendaks jäänud Soome ralliäss Kalle Rovanperä oli pärast katset pettunud, sest võrreldes vastastega on ta pidanud oma ettevalmistuse rutakalt tegema.

Eestlasele järgnesid Elfyn Evans (+1,3), Takamoto Katsuta (+1,6), Andreas Mikkelsen (+1,8) ning Adrien Fourmaux (+1,9).

Seitsmendaks jäänud Rovanperä kaotas Tänakule 2,1 sekundiga. Soomlane lennutati teisipäeval kiirelt Poolasse, kuna tema tiimikaaslane Sebastien Ogier oli varem samal päeval sattunud liiklusõnnetusse. Prantslane pidi jääma ööseks haiglasse arstide hoole alla ja jättis võistluse täielikult vahele, mis tähendas, et Rovanperä puhkus katkes ootamatult.

Teised võistlejad salvestasid teisipäeval ja kolmapäeval tavapäraselt rajast videoklippe. Rovanperä saabus Poolasse teisipäeva hilisõhtul ilma ettevalmistuseta. Koos kaardilugeja Jonne Halttuneniga tegid nad kogu eilse päeva rajaluuret. Täna hommikul olid nad juba testikatseks valmis. Valitsev maailmameister rääkis oma pentsikust olukorrast otseülekandes ning ei hoidnud ennast tagasi.

«Võitmine ei ole võimalik, vähemalt mitte turvaliselt. See on jama ja tõeliselt tüütu asi – sa tuled siia lihtsalt hea tulemuse saamiseks. Aga kui sa sõidad, siis on s*tt, kui sa ei ürita võita,» sõnas Rovanperä otsekoheselt.

«Ma ei ürita seekord mingil juhul võita. Pole mõtet, me oleme ikka kõiges hiljaks jäänud. Meil on pikk öö ees,» andis Rovanperä mõista, et enne reedet veedavad nad õhtu kaardilugeja Jonne Halttuneniga järgmise päeva katsete videoklippe vaadates.

Homme sõidetakse Poola MM-rallil seitse katset. Postimees kajastab rallit põhjaliku tekstipõhise otseblogi vahendusel.

Tagasi üles