Eestlane nimetati rahvusvahelise alaliidu aupresidendiks

Copy
Leho Haldna (vasakul) ja IOFi uus president Tom Hollowell.
Leho Haldna (vasakul) ja IOFi uus president Tom Hollowell. Foto: Erling Thisted, IOF

Rahvusvaheline orienteerumisföderatsioon (IOF) valis Edinburghis toimunud kongressil endale uued nõukogu liikmed ja uue presidendi.

IOFi uueks presidendiks valiti Rootsi juurtega USA kodakondne Tom Hollowell, kes on varem olnud IOFi tegevjuht ja nõukogu liige. Ta võtab ameti üle eestlaselt, viimased kaheksa aastat alaliitu juhtinud Leho Haldnalt. 

IOF otsustas 25 aastat IOFi stuktuuris tegutsenud Haldnat pika teenistuse eest tänada, omistades talle aupresidendi tiitli. 

Eesti orienteerumisliit kirjutab pressiteates, et Tartust pärit Haldna on olnud IOFi struktuuris tegev aastast 1999 ja nõukogu liige aastast 2002. Selle aja jooksul on orienteerumise suurvõistluste otseülekanded leidnud tee paljude riikide teleekraanidele ja spordiala tuntus kogu maailmas on oluliselt kasvanud.

Suusaorienteerumine on jõudnud Taliuniversiaadi põhiprogrammi ja orienteerumisjooks mitteolümpiaalade Maailma mängude programmi. Rahvusvahelisel Orienteerumisföderatsioonil on 78 liikmesriiki ja alaliidu üks peaeesmärk on saada tõeliselt globaalseks spordialaks.

Märksõnad

Tagasi üles