Tänak: meil oli potentsiaali palju enamaks (1)

Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: IMAGO/Nikos Katikis/Scanpix

Läti MM-ralli teine võistluspäev on Ott Tänakule toonud selgelt rohkem häid emotsioone kui esimene.

Päeva kuuendalt kohalt alustanud eestlane tõusis esimeste kiiruskatsetega neljandaks. 11. katsel õnnestus Lätis esmakordselt seljataha jätta kõik konkurendid. Lõunapausiks jõudis Tänak seisu, kus vähemalt teoorias on võimalik heidelda esikolmiku eest.

Liider Kalle Rovanperä oli pikalt eest ära. Teiseks tõusnud Sebastien Ogier kaotas talle 34,8, Martinš Sesks 35,4 ja Tänak 45 sekundiga. Meie mehe seljataga haigutas üsna suur tühjus, Adrien Fourmaux jäi maha 21,3 sekundiga.

2019. aasta maailmameister üritas, aga reedel kaevatud august päris välja ronida ei õnnestunudki. Sellele ei aidanud kaasa ka 14. katsel toimunud intsident. Toyota piloot Elfyn Evans, kes läks teele enne eestlast, riivas reklaambännerit, mis jäi seejärel keset rada vedelema. Tänak sõitis sellele otsa ning pidi paar minutit keset teed seisma ning autot putitama.

«See iseloomustab hästi võistluse kontrollkeskuse tööd. Ilmselt nautisid nad head veini ja einet,» sõnas eestlane pärast katset.

Laupäeva õhtuks oli Tänak neljas ehk teenis virtuaalsed kümme silma. Arvestades, et Evansi saagiks jäi kuus ja Neuville'ile kolm silma – pole paha! Tõsi, viimasel, lühikesel publikukatsel oli tal ka veidi õnne.

«Maandumisel tekkis tehniline probleem. Veovõll läks katki ja me ei saanud enam aeglases kurvis pidama. Pidime heinapalli pidurdamiseks kasutama,» selgitas Tänak.

Ta lisas:«Kindlasti ei saa öelda, et see ralli oleks väga hästi läinud. Potentsiaali oli palju enamaks. Aga okei. See osa on nüüd tehtud. Homme algab uus ralli.

Me ei pea enam kellestki otseselt ette jääma. Homme hakkab kõik nullist, nii et proovime võimalikult palju punkte teenida.»

Võistlus jätkub homme kell 8.55. Jooksva punktitabeliga saab tutvuda SIIT!

Tagasi üles