Aron kerkis Ungari GP sprindisõidus võitja disklahvi tõttu kuuendaks

Copy
Paul Aron
Paul Aron Foto: @Envision_Racing / X

Eesti vormelipiloot Paul Aron lõpetas Budapestis toimuva GP-etapi sprindisõidu esialgu seitsmendal kohal, kuid võitja Richard Verschoori diskvalifitseerimine tõstis ta kuuendaks.

Võistlust alustas eestlane kümnendalt positsioonilt. Kui reedeses kvalifikatsioonis teenis Aron (Hitech Pulse-Eight) karjääri teise esikoha, siis eile lõpetas ta võistluse algselt seitsmendana.

Võistlusel näitas kõige kiiremat minekut esialgsete tulemuste põhjal Richard Verschoor, kes edestas meie meest 34,4 sekundiga.

Sprindisõidus kiireimat aega näidanud hollandlasele kaotasid 1,6 sekundiga teise koha sõitnud Kush Maini ning 11,1 sekundiga kolmandaks jäänud Victor Martins. Sarja üldliider Isack Hadjar jäi esialgu neljandaks ning kaotas sprindisõidu võitjale 16,6 sekundiga.

Mõned tunnid pärast finišit saabus teade, et võistluse võitnud Verschoor diskvalifitseeriti tehnilise rikkumise tõttu. Seega teenis sprindisõidus võidu hoopis Maini, teise koha sai Martins ning kolmandaks tuli Hajar. Koha võrra kerkis ka Aron, kes tõusis kuuendaks.

Pühapäeval toimub põhisõit, kaks nädalat tagasi Silverstone'is esmakordselt punktideta jäänud ja üldarvestuses teiseks langenud eestlane soovib nüüd kindlasti teha vigade parandust! Enne selle algust juhib vormel 2 sarja 139 punktiga Hadjar, tema järel on 120ga Aron ning kolmas Zane Maloney, kes on kogunud 101 punkti.

Tagasi üles