Soome politsei võtab Tänaku autoga kihutanud mehaaniku pihtide vahele (1)

Copy
Ott Tänaku ralliauto.
Ott Tänaku ralliauto. Foto: Sander Ilvest

Soome politsei algatas Ott Tänaku autoga kiirust ületanud mehaaniku tõttu uurimise.

Eile kirjutas Postimees sellest, kuidas Ott Tänaku autoga sõitnud Hyundai mehaanik ületas väljaspool võistlusala kiirust 72km/h, mille tõttu määrati võistkonnale ka rahatrahv.

Täna teatas Soome politsei, et intsidendi tõttu on algatatud uurimine. Selle käigus soovitakse välja selgitada sõidukijuhi isik ning lahendada juhtimiskeeluga seotud küsimused.

Liiklusohutuse raske rikkumise eest võib teo toimepanijat lisaks juhtimiskeelule ees oodata rahatrahv või kuni kaheaastane vangistus, vahendab Iltalehti.

Üleile õhtul fikseeris Safety Tracking seade auto kiiruseks 172 km/h piirkonnas, kus piirkiirus on 100 km/h. Kohtunikud kutsusid kokku Hyundai meeskonna esindaja Tolga Ozakinci ning juhtivinseneri Jan De Jongiga, et viimased olukorrale selgust tooksid.

De Jong selgitas, et Läti rallil oli neil probleeme ralliautode klaasipuhastitega. Testimaks, kas see probleem on Soome ralliks valmistudes korralikult lahendatud, käis üks Hyundai mehaanik autoga teel sõitmas. Seda tehes oli ta rohkem keskendunud klaasipuhastite töötamisele kui lubatud piirkiirusele.

Ozakinci kinnitas, et klaasipuhastite probleemi arutati ka nende viimasel meeskonnakoosolekul. Hyundai sõitjad tundsid muret kiiretel Soome ralli katsetel rikkis klaasipuhastitega sõitmise osas. Nii De jong kui ka Ozakinci palusid kohtunikelt juhtunu pärast vabandust.

Kohtunikud otsustasid Hyundai meeskonnale määrata 5000 euro suuruse rahatrahvi.

Ott Tänaku ja Martin Järveoja ralli lõppes varakult, kui hommikul satuti Soomes raskesse avariisse.

Neljapäevast pühapäevani kihutavad maailma kõige kiiremad rallisõitjad Soomes. Postimees toob hooaja üheksanda etapi teieni põhjaliku tekstipõhise otseblogi vahendusel.

Märksõnad

Tagasi üles