Taaramäel avaneb viimane võimalus täita ammune unistus

Copy
Rein Taaramäe mullusel Vueltal.
Rein Taaramäe mullusel Vueltal. Foto: IMAGO/Fotoreporter Sirotti Stefano/Scanpix

Eesti üks läbi aegade paremaid maanteerattureid Rein Taaramäe alustab homme tõenäoliselt karjääri viimast suurtuuri, Vueltat.

Aprillis 37. sünnipäeva tähistanud vändralasel on Hispaania velotuurist häid mälestusi. Esimese etapivõidu teenis ta juba 2011. aastal, kolm hooaega tagasi õnnestus noppida teine esikoht ning mõneks ajaks selga saada ka punane liidrisärk.

Paar päeva tagasi teatas tööandaja Intermarché-Wanty, et Taaramäe saadetakse starti taas sarnaste sihtidega. Sama plaan on ka ratturil endal.

«Ei ole sellist värinat ega ekstaasi sees, isegi see ei ole seda tekitanud, et tead, et ilmselt on see elu viimane. Eks näha ole, kuidas võidusõidu käigus kujuneb,» kirjeldas Taaramäe võistluseelseid emotsioone ERRi spordile ning kinnitas, et vorm on hea.

«Unistus on alati, et tahaks ühe kokkuvõtte top10 teha, aga vaevalt mul seda lootust üles kerida vaja on. Never know, äge oleks, kui see viimane kord tuleb,» lisas ta. «Kõik asjad on võimalikud – saada liidrisärk selga, on ka võimalik jõuda kokkuvõttes kõrgele kohale, etapi peale sõitma, mägede särgi peale sõitma.»

Vuelta algab homme ja lõppeb 8. septembril. Kavas on 21 etappi.

Tagasi üles