Hispaania kõrgliigasse siirdunud Hein pressiüritusel: olen valmis esmaspäeval mängima ja hästi esinema

Copy
Karl Jakob Hein
Karl Jakob Hein Foto: Tairo Lutter

13. augustil sai teatavaks, et Eesti jalgpallikoondise esiväravavaht Karl Jakob Hein lõi käed Hispaania kõrgliigas mängiva Valladolidi Realiga. Täna esitles klubi Eesti esikinnast pressiüritusel.

Hein alustas enda tutvustamist hispaania keeles: «Tere! Mina olen Karl. Minu hispaania keel ei ole veel hea, aga õpin.» Seejärel jätkas Eesti esikinnas rääkimist inglise keeles.

«Olen valmis esmaspäeval mängima ja hästi esinema. Võistkond on mind hästi vastu võtnud. Viimastel päevadel on treeningud kulgenud edukalt ning mulle tundub, et oleme esimeseks mänguks valmis,» lisas Hein.

Valladolidi La Liga hooaja avamäng toimub esmaspäeva õhtul, kui vastamisi minnakse RCD Espanyoliga.

Juunis teatas Londoni Arsenal, et 2018. aastal nende noortesüsteemiga liitunud Hein pikendas klubiga lepingut. Inglismaal tema karjäär siiski ei jätku, kuna sel nädalal sai ametlikuks eestlase siirdumine Hispaania kõrgliigasse.

Valladolidi Realiga sõlmis Hein aastase laenulepingu. Arsenalile on see kasulik, kuna Hispaania klubi katab kogu eestlase töötasu, ent tema mängijaõigused jäävad endiselt Inglismaa hiiule.

Hein on viimastel hooaegadel pidanud täitma Arsenalis kolmanda väravavahi kohustusi, mis on jätnud mänguminutid küllalt kesiseks. Möödunud hooajal ei õnnestunudki tal põhimeeskonda kordagi väljakul aidata. Duubelmeeskonna eest jooksis ta väljakule neljas kohtumises. Tänavu suvel sai Hein Arsenali eest minuteid hooajaeelsetes kohtumistes USAs.

Valladolid mängis möödunud hooajal Hispaania esiliigas, seal jäädi tabelis teiseks, tänu millele kindlustati koht kõrgliigas.

Loe Valladolidist ja Hispaania kõrgliigast rohkem SIIT.

Märksõnad

Tagasi üles