Narkootikumi tarvitanud Inglismaa tippklubi jalgpallur sai karistada

Copy
Yves Bissouma.
Yves Bissouma. Foto: Scanpix / Action Images via Reuters

Inglismaa jalgpalliklubi Tottenham Hotspuri keskväljamees Yves Bissouma filmis eelmine nädal end naerugaasi ehk dilämmastikoksiidi sisse hingamas. Nüüd määras klubi vutimehele karistuse.

Ta postitas sellest video sotsiaalmeediasse vaid mõned päevad enne Inglismaa jalgpalli kõrgliiga uue hooaja algust. Üsna ruttu palus Bissouma juhtunu pärast vabandust. «Ma tahan nende videote pärast vabandada. See oli eksimus. Mõistan selle tõsidust ja sellega kaasnevaid terviseriske ning võtan ka oma vastutust jalgpalluri ja eeskujuna väga tõsiselt,» ütles jalgpallur oma avalduses.

Peamiselt müüakse naerugaasi tillukestes metallkanistrites, kust aine lastakse enne sissehingamist õhupalli. Depressantide hulka kuuluv uimasti mõjutab aga tõsiselt aju ja keha reaktsioonivõimet, suures koguses kasutamise korral võib see kutsuda esile vitamiinipuuduse ja seeläbi tekitada püsivaid närvikahjustusi ja pöördumatut halvatust. Inglismaal on naerugaas 16–24-aastaste seas enimkasutatud uimasti pärast kanepit.

Tottenhami peatreener Ange Postecoglou ütles neljapäeval, et varasemalt Brightonis leiba teeninud Bissouma sai karistuseks mängukeelu. «Ta on jalgpallur, kellel on kohustused. Ta peab taastama usalduse nii minu kui ka meeskonna suhtes. Ma arvan, et parim viis on teadlikkus ja haridus ning selliste otsuste tegemise tagajärgede mõistmine,» sõnas juhendaja The Guardianile.

Tottenhami hooaeg algab esmaspäeval, kui Inglismaa kõrgliiga esimeses voorus sõidetakse külla Leicester Cityle

Tagasi üles