Kurikuulus võidusõit nõudis järjekordse inimelu (2)

Copy
Louis O'Regan
Louis O'Regan Foto: Manx Grand Prix / Facebook

Maailma kõige ohtlikum ringrada nõudis taas inimelu, kui Man'i saare Grand Prix kvalifikatsioonis sattus õnnetusse Louis O'Regan. 

Igasugune abi saabus iirlase jaoks liiga hilja ning temast sai sellel rajal 270 hukkunu. O'Regan oli õnnetuse ketkel läbinud 60,7 kilomeetrisest ringist veidi alla 55 km. 

Sündmuste käigu ega õnnetuse põhjuste kohta täpsemaid andmeid avaldatud ei ole.

«Kinnitame suure kurbusega, et Louis O'Regan suri 2024. aasta võistluse esimeses kvalifikatsiooniringis saadud vigastuste tagajärjel,» ütlesid Mani saare GP korraldajad.

«Avaldame sügavat kaastunnet Louisi elukaaslasele Sarahile, tema perele, sugulastele ja sõpradele.»

Inglismaal Didcotis elanud iirlane oli Grand Prix'l kogenud võistleja, kes tegi oma debüüdi 2013. aasta Newcomers A Race'is, saavutades 12. koha.

Varem on ohtlikust rajast rääkinud ka Eesti motoringraja legend Jüri Raudsik, kes osales Mani saare TT-l koos Jüri Randla juunioriga 1990. aastal.

«Eesmärk oli võistlus lõpuni sõita. Kui ikka sõidad mäest üles ja tuleb pime kurv, oskad vaid aimata, kas see on paremale või vasakule. Täiega peale ei läinud. Sellepärast ma siin sinuga praegu rääkida saangi,» sõnas Raudsik 2022. aastal Postimehele.

Tagasi üles