Hyundai tiimiboss sai Soome rallil korraga hea ja halva uudise

Copy
Cyril Abiteboul.
Cyril Abiteboul. Foto: Valtteri Vainio/LEHTIKUVA/SIPA/Scanpix

Hyundai rallitiimi pealik Cyril Abiteboul tunnistas, et viimane, Soome MM-etapp tekitas temas vastakaid emotsioone.

Mis siin salata, neil oli meie põhjanaabrite juures veidi õnne. Puhtalt sõidukiiruselt näis Toyota trio: Elfyn Evans, Kalle Rovanperä ja Sebastien Ogier selgelt üle. Lõpus jõudis neist aga muretult finišisse vaid viimane. See tähendas, et teiseks tõusnud Hyundai praegune esinumber Thierry Neuville teenis kokkuvõttes võidumehest vaid ühe punkti vähem.

«Meil oli Soomes probleeme, et auto korralikult tööle saada. Ma pole kindel, et asi on vaid regulatsioonides,» arutles Abiteboul usutluses rallit.fi-le. «Nägime, et meie masin võib teatud oludes olla väga pirtsakas. Kohati toimivad asjad hästi, aga järgmisel momendil on paigast ära.»

Vähemalt teoorias teatakse, millises suunas liikuda. «Alustuseks peame saama auto tolereerima muutlikke olusid. Siis tagaksime selle, et sõitjad saaksid ka veidi kehvema pidamisega katsetel sõita enesekindlalt,» lisas Abiteboul.

«Soomes tundsin sel hooajal esimest korda, et meie auto on Toyotast selgelt kehvem. See on korraga hea ja halb uudis. Hea sellepärast, et Soome etapp oli alles aasta üheksas. Nüüd teame, millele peame edasisel hooajal keskenduma.»

Võib-olla on midagi juba ära tehtud, sest järgmise, Kreeka ralli test viidi läbi üsna salaja.

Hooaja lõpp ähvardab kujuneda väga põnevaks. Individuaalarvestuses läheb viimasele neljale rallile vastu Neuville 168, Ogier 141, Ott Tänak 137 ja Evans 132 punktiga. Hyundai edestab tiimide konkurentsis Toyotat 20 silmaga.

Tagasi üles