Dopingusüüdistuse saanud tennisetähe treener: ta ei väärinud seda

Copy
Jannik Sinner (keskel) koos treenerite Simone Vagnozzi  (vasakul) ja Darren Cahilliga.
Jannik Sinner (keskel) koos treenerite Simone Vagnozzi (vasakul) ja Darren Cahilliga. Foto: Susan Mullane/USA TODAY Sports via Reuters Connect/Scanpix

Tennisetäht Jannik Sinneri treener Darren Cahill vandus, et itaallane ei ole dopingut tarvitanud, kirjutab BBC.

Praegune meeste tennise maailma esireket Jannik Sinner pääses võistluskeelust, kuigi andis tänavu kaks positiivset dopinguproovi.

Tennise puhtuse eest võitlev organisatsioon ITIA andis teada, ent nende uurimise käigus selgus, et antud aine sattus Sinneri kehasse juhuslikult. Nimelt oli tema füsioterapeut Giacomo Naldi kasutanud kätel lõikehaava ravimiseks kreemi, mis sisaldas klostebooli. Pärast kreemitamist oli ta Sinnerit masseerinud.

«Mul on väga kahju, et ta peab selle kõik läbi elama, sest ta ei väärinud seda,» ütles Sinneri treener Cahill.

Pärast esimese dopingurikkumiste teate saamist aprilli alguses on Sinner võitnud Halle ja Cincinnati turniirid ning tõusnud esimest korda karjääri jooksul maailma edetabeli esinumbriks.

Treeneri sõnul on dopinguskandaal Itaalia staarile kõvasti mõju avaldanud.

«Ma arvan, et kui te ei ole Janniku fänn, ei pruugi te märgata suurt erinevust selles, mida ta on viimastel kuudel teinud, sest ta on ikka päris hästi mänginud,» rääkis Cahill ESPN-ile.

«Aga kui te olete Janniku fänn, siis olete näinud suurt muutust tema kehakeeles, väljakul olemises ja entusiasmis. Ta on vaeva näinud ja ma arvan, et see on teda füüsiliselt ja vaimselt kurnanud,» lisas treener.

Tagasi üles