Kristjan Ilves pääses esimest korda suvisel GP-etapil poodiumile

Copy
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Rasmus Kooskora/Red Bull Content Pool

Kahevõistleja Kristjan Ilves osales nädalavahetusel suvise GP-sarja etapil Austrias Tschaggunsis, kus tuli kokkuvõttes kolmandale kohale. 28-aastase Eesti kahevõistleja karjääris tähistab see esimest poodiumikohta suvisel tippvõistlusel.

Hüppevõistluse võitnud Ilves tegi 100-meetrise õhulennu, mis oli pikkuselt alles neljas, kuid teenis soorituse eest 134,4 punkti ja sellele ei suutnud teised vastata. 10 km rollerirajale läks ta 14-sekundilise edumaaga Thomas Retteneggeri ees.

Rollerivõistlusel tekkis enam kui kümneliikmeline liidergrupp ning grupifinišis näitas teravat jalga Ilves, kes tuli kolmandaks. Kaotust võitnud norralasele Einar Luraas Öftebrole kogunes 0,4 sekundit. Teiseks tuli tema noorem vend Jens Luraas Öftebro, kaotust kaks aastat vanemale vennale kogunes 0,3 sekundit.

Kokku mahtus 0,8 sekundi sisse seitse sportlast. Näiteks edestas Ilves vaid 0,1 sekundiga Stefan Retteneggerit. Esikaheksasse mahtusid veel austerlane Martin Fritz, prantslane Laurent Muhletahler ja šveitslane Pascal Müller.

Ilvese jaoks oli tegemist esimese sellesuvise võistluspäevaga. «Äge olla taas võistlustules ning samuti tore seista esimest korda suve-GP poodiumil,» kirjutas Ilves Instagramis.

Suvine GP-sari koosneb kolmest etapist, mis toimuvad sisuliselt ühe nädala jooksul. Juba homme asutakse võistlustulle Saksamaal Oberstdorfis ja nädalavahetusel Prantsusmaal Chaux-Neuve’is.

Tagasi üles