Eesti jalgpalli ühel suuremal tulevikulootusel on võimalik kirjutada enda nimi ajalooraamatusse

Copy
Patrik Kristal (näoga) tiimikaaslastega rõõmustamas.
Patrik Kristal (näoga) tiimikaaslastega rõõmustamas. Foto: Dmitri Kotjuh

Eesti jalgpallikoondise peatreener Jürgen Henn avalikustas täna need mehed, kellega läheb Rahvuste liiga kohtumistes Slovakkia ja Rootsi vastu. Väljavalitute seast võib leida ka 16-aastase Patrik Kristali.

Kuigi vanuse poolest võib Kristali kaasamine tulla üllatusena, siis kes vähegi Paide Linnameeskonna mänge tänavu näinud mõistab, et mingist avansist tema puhul rääkida ei saa. Noormees ongi lihtsalt nõnda hea! 

Sellele viitab ka tõsiasi, et poolkaitsja siirdub tänavuse hooaja järel kolmekordse Saksamaa meistri FC Kölni ridadesse. Aga ka statistika: Premium liigas on Kristalil tänavu kirjas 20 mängu, 3 väravat ja 2 väravasöötu, eurosarjas jäi saldoks 6 mängu, 1 värav ja 3 väravasöötu.

Patrik Kristal
Patrik Kristal Foto: Dmitri Kotjuh

Terasemad vutisõbrad võivad mäletada, et esimest korda nuusutas Kristal A-koondise õhku juba suvel, Balti turniiri aegu, kuid siis jäi tal debüüt siiski tegemata.

Kui nüüd peaks endise koondislase Marko Kristali võsuke aga emmas-kummas kohtumises platsile pääsema, saaks temast noorim mängumees, kes Eesti A-koondist esindanud.

Praegu kuulub see aunimetus Jarmo Ahjuperale, kes oli 2001. aastal Leedu vastu platsile astudes 17 aastat ja 82 päeva vana. See aga tähendab, et tegelikkuses võib alles novembris 17-aastaseks saav Kristal selle tippmargi endale napsata veel ka järgmistes koondiseakendes.

Jarmo Ahjupera (nr 18) 2005. aastal. 
Jarmo Ahjupera (nr 18) 2005. aastal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Veel rohkem on tal aega, et enda nimele saada Eesti koondise noorima väravaküti tiitel. See aunimetus kuulub hetkeseisuga Urmas Roobale, kes sahistas 1996. aasta juulis Balti turniiril leedulaste võrku vaid päev pärast oma 18. sünnipäeva.

Valikmängudes on Eesti koondise ajaloo väravalööja aga Mattias Käit, kes oli 2016. aastal Gibraltari vastu skoorides 18 aastat 3 kuud ja 8 päeva vana.

Märksõnad

Tagasi üles