Tennisetreener Sinneri dopingujuhtumist: maailma 200. reketile määratuks kindlasti karistus

Copy
Dopingusüüdistuse saanud Jannik Sinner.
Dopingusüüdistuse saanud Jannik Sinner. Foto: JAMIE SQUIRE / Getty Images via AFP / Scanpix

Jannik Sinner alustab US Openit, kus peamiseks teemaks on tema dopingusüüdistus. Austria tennisetreener Günter Bresnik kurtis selle valguses tennisistide kohtlemise üle.

Tavapärasest veelgi enam on tennisemaailma pilgud täna suunatud Jannik Sinnerile. Maailma esireket alustab täna õhtul US Openil jahti oma teisele suure slämmi tiitlile kohaliku kangelase Mackenzie McDonaldi vastu ning on kindlasti turniiri üks favoriite. Kuid matši eel keskendutakse 23-aastase mängule vähem kui dopingujuhtumile.

Itaalia tennisetähe märtsis antud dopinguproovidest leiti keelatud ainet, täpsemalt klostebooli. Seda ainet kasutatakse, et kiirendada lihasmassi kasvamist. Samas on sellel ka teised toimeained.

Tennise puhtuse eest võitlev organisatsioon ITIA andis teada, et nende uurimise käigus selgus, et kõnealune aine sattus Sinneri kehasse juhuslikult. Nimelt oli tema füsioterapeut Giacomo Naldi kasutanud kätel lõikehaava ravimiseks kreemi, mis sisaldas klostebooli. Pärast kreemitamist oli ta Sinnerit masseerinud.

Tema suurim rivaal Carlos Alcaraz, kes samuti täna turniiri alustab, ütles: «Ta oli positiivne, kuid sellel peab olema põhjus, miks nad lasid tal mängida.»

Novak Djokovic oli ebavõrdse kohtlemise suhtes kriitilisem: «Mõistan mängijate frustratsiooni, sest puudub järjepidevus. Näeme standardiseeritud ja selgete protokollide puudumist.»

Sama meelt on ka Austria tipptreener Günter Bresnik. «Kui Sinneri asemel oleks olnud maailma 200. reket, oleks ta tõenäoliselt mängukeelu saanud,» sõnas treener.

Rohkem häiris teda aga see, kuidas spordis dopingurikkujaid koheldakse. «Neid koheldakse nagu kurjategijaid. Kui keegi teeb midagi valesti, tuleks teda karistada. Kui aga selgub, et ta ei teinud midagi, pole vaja sellest suurt numbrit teha,» lisas Bresnik.

Tagasi üles